Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Ministarstva poljoprivrede
  • 04.08.2017. 08:00

Obuka: Podrška razvoju izvoznih kapaciteta

Prema planu projekta, predviđeno je održavanje 10 dvodnevnih obuka, koje će biti organizovane od septembra do novembra ove godine. Na jednom dvodnevnom treningu će moći da se obučava 20 učesnika. Za izabrane kandidate obuka će biti besplatna, a prijave traju do 1. septembra.

Foto: Celik Pictures / Flickr
  • 568
  • 27
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Javni konkurs za učešće u programu obuke "Podrška razvoju izvoznih kapaciteta agrobiznis kompanija u Srbiji". Kako piše u saopštenju resornog ministarstva, za tu obuku mogu da se prijave agrobiznis kompanije, zadruge i udruženja proizvođača, a glavni cilj je da se razviju i dodatno unaprede postojeći izvozni kapaciteti poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Koje teme će biti zastupljene na obuci?

Prioritetne tematske oblasti u okviru trening programa su:

  • unapređenje poslovanja i izvoznih performansi agrobiznis kompanija;
  • izvozna strategija i pristup novim tržištima;
  • analiza ponude i potražnje;
  • zakonska regulativa, propisi i zahtevi za izvoz proizvoda na inostrana tržišta;
  • razvoj novih proizvoda;
  • strategija poslovnog pregovaranja;
  • standardi kvaliteta i sertifikovanje;
  • marketing, brendiranje proizvoda, dizajn, pakovanje i obeležavanje.

Ko može da se prijavi?

Pravilima konkursa je definisano da se za učešće na ovom treningu mogu prijaviti predstavnici izvozno orjentisanih kompanija, udruženja proizvođača i zadruga, registrovanih na teritoriji Srbije i upisanih u Agenciji za privredne registre (APR) koji se bave proizvodnjom i preradom voća, povrća, mesa i mleka. Pri tome treba napomenuti da će za izabrane kandidate trening biti besplatan.

Opšti podaci o trening programu

Ovaj program obuke će biti organizovan kao deo projekta "Pomoć za trgovinu - podrška razvoju proizvodnih kapaciteta agroindustrijskog sektora u Srbiji". Taj projekat finansira ruska Vlada, a on sadrži i primenjuje Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Predviđeno da program obuke prođe oko 200 učesnika

Prema planu projekta, predviđeno je održavanje 10 dvodnevnih obuka, koje će biti organizovane od septembra do novembra ove godine. Na jednom dvodnevnom treningu će moći da se obučava 20 učesnika, tako da će prema planu organizatora, na kraju programa korisna znanja iz oblasti izvoza poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda steći oko 200 učesnika.

Stručna konsultantska pomoć za najbolje kompanije

Po završetku obuke će biti odabrano 10 najboljih kompanija kojima će projekat obezbediti stručnu konsultantsku pomoć u pogledu sertifikovanja i uvođenja međunarodno priznatih standarda kvaliteta, s tim da će kompanije same finansirati neophodne infrastrukturne promene.

Kako se prijaviti?

Svi zainteresovani se za ovaj konkurs mogu prijaviti slanjem popunjenog elektronskog upitnika (koji se nalazi u prilogu ispod ovog članka) na e-mejl adresu: milica.tosic@undp.org, najkasnije do 1. septembra 2017. godine.

Foto: Celik Pictures / Flickr


Dokumenti


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Obuka Konkurs Ministarstvo poljoprivrede Rusija Ujedinjene nasije Izvoz Izvozni kapaciteti Trening Unapređenje Razvoj Srbija Hrana Poljoprivredni proizvodi


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.