Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Saradnja sa Mađarskom
  • 02.07.2015. 16:00

Odlična saradnja sa Mađarskom u oblasti agrara

Srbiji je dragocena pomoć Mađarske koja se odnosi na uspostavljanje nacionalnih šema kvaliteta za poljoprivredno prehrambene proizvode, nacionalnog programa za pčelarstvo i unapređenju pravnog okvira u sektoru ribarstva.

Foto: depositphotos.com
  • 27
  • 1
  • 0

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković sastala se u Budimpešti sa mađarskim kolegom Šandorom Fazekašom, sa kojim je razgovarala o nizu tema iz te oblasti, a dogovorili su i inicijativu za pripremu zajedničkih ekoloških projekata.

Bilo je reči i o više pitanja u oblasti vodoprivrede, kao što su: novi sporazum o saradnji u oblasti održivog upravljanja prekograničnim vodama, pitanja odbrane od leda na Dunavu, pitanja vezana za uređenje reke Tise.

Ministarka je zahvalila Fazekašu na velikoj pomoći stručnih službi mađarskog Ministarstva poljoprivrede našim stručnim službama u rešavanju brojnih pitanja vezanih za proces EU integracija i za mnoga praktična rešenja problema u poljoprivredi.

Dodala je i da je Srbiji značajna bila i pomoć mađarskog eksperta Lasla Vajde, a kao rezultat njegove podrške i pomoći mađarskog ministarstva, pripremljen je jedan veoma važan dokument. Ona je navela da se radi o upravo predstavljenom Pravilniku o malim poljoprivrednim proizvođačima kojim će se po uzoru na mađarski model i u Srbiji za ove proizvođače obezbediti fleksibilniji pristup tržištu poljoprivrednim i prehrambenim proizvodima.

"Pored ovog, dragocena nam je pomoć koja je u toku, a odnosi se na uspostavljanje nacionalnih šema kvaliteta za poljoprivredno prehrambene proizvode, nacionalnog programa za pčelarstvo, unapređenju pravnog okvira u sektoru ribarstva", istakla je ministarka.

Ona je navela da je na osnovu Sporazuma o ekonomskoj saradnji u novembru prošle godine održano redovno zasedanje Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju. Ove godine biće održano sedmo Redovno zasedanje ove komisije u Budimpešti, a pripreme su u toku.

Foto: depositphotos.com; budabar


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Problemi u poljoprivredi EU integracija Mađarska Poljoprivredni proizvođači Snežana Bogosavljević Bošković Šandor Fazekaš Poljoprivredni proizvodi Prehrambeni proizvodi