Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo
  • 05.08.2022. 10:00

Odložena otplata kredita za poljoprivrednike i plaćanje zakupa?

Ministar je na sastanku rekao da će zbog posledica suše narednih dana razgovarati sa nadležnim institucijama i bankama.

Foto: Depositphotos/ e_mikh
  • 3.628
  • 663
  • 0

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se sa predstavnicima Udruženja poljoprivrednika i seljaka Srbije. Sastanak je održan u okviru prethodno dogovorenog zajedničkog rada na iznalaženju najboljih rešenja za trenutnu situaciji u agraru, ali pre svega za iznalaženje sistemskih rešenja, prenosi se na sajtu ministarstva.

Ministar je na sastanku rekao da će zbog posledica suše narednih dana razgovarati sa nadležnim institucijama i bankama o odlaganju otplate kredita na godinu dana za sve poljoprivrednike. Takođe, Ministarstvo će kao dodatnu podršku poljoprivrednicima odložiti plaćanje zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta u regionima gde bude proglašena suša.

Poljoprivrednici Banata: Ako država ne reaguje - biće setva bez đubriva, agrotehnike i hemije

Podsetimo, ove stavke bile su među zahtevima Saveza udruženja poljoprivrednika Banata.

Kada je reč o mogućim rešenjima za kupovinu goriva, sa NIS-om je dogovoreno da će poljoprivrednici sa Agrokarticom moći tri puta dnevno da sipaju gorivo, dok će se za sledeću godini raditi na rešenju u okviru koga bi poljoprivrednici mogli da gorivo po povlašćenim uslovima sipaju na svim pumpama.

Kako smo ranije pisali, sipanje goriva je za proizvođače do sada bilo moguće do dva puta.


Tagovi

Suša Poljoprivrednici Otplata kredita Plaćanje zakupa NIS Agrokartica Sipanje goriva Branislav Nedimović Udruženje poljoprivrednika i seljaka Srbije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...