Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protesti poljoprivrednika
  • 10.12.2015. 13:00

Odustaje se od dolaska traktorima u Beograd

Poljoprivrednici iz Vojvodine, koji protestuju već 17 dana, danas su saopštili da su odustali od namere da traktorima dođu u Beograd, ali da će nastaviti proteste.

Foto: Simović Đorđe
  • 64
  • 1
  • 0

Poljoprivrednici iz Vojvodine koji protestuju 17 dana i traže povlačenje predloženih izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu, danas su saopštili da su odustali od namere da traktorima dođu u Beograd, ali da će nastaviti proteste.

Predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš, rekao je za da će se poljoprivrednici koje je policija sprečavala da od Čente dođu traktorima u Beograd vratiti u svoja mesta i tamo će nastaviti proteste. "Ništa nismo postigli u ragovoru sa ministarkom poljoprivrede Snežanom Bogosavljević Bošković i zato ćemo i dalje zahtevati da se povuče sporni predlog zakona koji je na štetu malih poljoprivrednika", kazao je Kiš. On je dodao da je veliki broj poljoprivrednika u protestu jer su nezadovoljni odnosom vlasti prema poljoprivredi.

Zaštitnik građana Saša Janković danas je saopštio da podržava pravo poljoprivrednika da javnim protestima izraze neslaganje sa propisima za koje smatraju da im nanose veliku štetu, ali da ne može da podrži njihovu nameru da traktorima dođu u Beograd jer bi na taj način bio blokiran veliki deo grada i naneta šteta ogromnom broju ljudi. Zaštitu Jankovića zatražila je Asocijacije poljoprivrednika Srbije zbog toga što policija sprečava poljoprivrednike da traktorima dođu pred Skupštinu Srbije i tako izraze protest zbog izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Protesti poljoprivrednika počeli su 24. novembra, a povod za proteste bile su predložene izmene Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojima je predviđena mogućnost da se do 30 odsto državnog zemljišta da u zakup velikim investitorima na period do 30 godina.

Foto: Simović Đorđe


Izvori

beta.rs


Tagovi

Beograd Poljoprivrednici Protesti Traktori Zakon o zemljištu Miroslav Kiš Snežana Bogosavljević Bošković

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.