Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • kontrola hrane
  • 15.03.2019. 14:30

Oduzeto 12 tona mesa iz kafane na Ibarskoj magistrali

Veterinarska inspekcija oduzela je 12,5 tona nebezbedne hrane životinjskog porekla iz kafane na Ibarskoj magistrali i predala je na propisno uništavanje.

Foto: Bigstockphoto/sutiporn
  • 1.225
  • 60
  • 0

Veterinarska inspekcija je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova sprovela vanredni inspekcijski nadzor u ugostitelјskom objektu na Ibarskoj magistrali i naložila povlačenje iz prometa i uklanjanje celokupne zatečene količine hrane životinjskog porekla.

Kako su saopštili u Upravi za veterinu u Ministarstvu za poljoprivredu tokom sprovedenog vanrednog inspekcijskog nadzora, utvrđeno je da se u hladnjači ugostitelјskog objekta nalazi velika količina hrane životinjskog porekla izmenjenih senzornih osobina, kao i hrane životinjskog porekla bez dokumentacije o poreklu, odnosno isprava o nabavci.

Deo u kom se priprema hrana zatečen prljav i u jako lošem stanju 

U Upravi za veterinu saopštavaju da je sam deo objekta u kom se priprema, odnosno skladišti hrana životinjskog porekla, zatečen u jako lošem stanju, neodržavan i prlјav, kao i oprema koja se koristi za pripremu hrane.

"U objektu su izrađivani i poluproizvodi od mesa, za šta objekat ne poseduje odobrenje nadležnog organa. Sva nebezbedna hrana u količini od 12.500 kilograma (12,5 tona) je predata na dalјe postupanje - propisno uništenje," saopštavaju u Upravi za veterinu. 

Informacija o utvrđenim nepravilnostima je prosleđena sanitarnoj, turističkoj i tržišnoj inspekciji, radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti.

Protiv odgovornog lica će, u skladu sa ovlašćenjima, biti podneta prijava Tužilaštvu.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Kontrola hrane Veterinarska inspekcija Ministarstvom unutrašnjih poslova Ministarstvo poljoprivrede


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.