• Zakup zemljišta
  • 07.04.2021. 10:00
  • Zapadnobački okrug, Vojvodina, Sombor

Oglas za preko 3.500 ha somborskih državnih oranica u zakup

Ukupna površina koja se nudi u zakup iznosi 3.514,5 ha. Period zakupa za sve jedinice javnih nadmetanja je 15 godina.

Foto: Bigstock/valio84sl
  • 281
  • 14
  • 0

Uprava za poljoprivredno zemljište, Ministarstva poljoprivrede obaveštava da je Somboru raspisan oglas za treći krug javnog nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Ukupna površina koja se nudi u zakup iznosi 3.514,5 ha. Period zakupa za sve jedinice javnih nadmetanja je 15 godina.

S obzirom da se treći krug nadmetanja odvija po uslovima drugog kruga, jedini uslov koji je potrebno da ispune lica zainteresovana za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta je registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktvinom statusu tri godine.

Koja dokumentacija je potrebna za nadmetanje za zakup državnog zemljišta?

Prijava na javno nadmetanje se obavlja putem veb aplikacije Digitalno javno nadmetanje. Rok za prijavu je 15. april 2021. do 12 sati, a rang lista najpovoljnijih ponuđača biće objavljena 23. aprila.

Kako je istaknuto početkom februara, na području ovog grada u zakup nudilo se ukupno 3.982 ha državnog poljoprivrednog zemljišta, a od toga na period od 15 godina 2.015,8 ha. Takođe, sedam javnih nadmetanja u katastarskoj opštini Bački Monoštor oglašeno je na period od 30 godina u ukupnoj površini od 25,8 ha.


Tagovi

Zakup zemljišta Državno poljoprivredno zemljište Sombor Javno nadmetanje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...