Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredni šarm
  • 01.01.2018. 21:00

Ogoljeni irski ruralni šarm na kalendaru za 2018.!

Sav prihod od prodaje kalendara ide u dobrotvorne svrhe!

Foto: Irish Farmer Calendar/FarmerCalendar.com
  • 223
  • 10
  • 0

Prema onome što se može videti, tim koji stoji iza kalendara irskih farmera u devetoj godini izlaženja, nadmašio je sam sebe.

Kalendar za 2018. prepun je poljoprivrednog šarma iz Korka (Cork), Klikenija (Kilkenny), Veksforda (Wexford), Tiperarija (Tipperary), Roskomona (Roscommon), Derija (Derry) i Dablina (Dublin). Farmeri se, naime, pojavljuju u svom punom sjaju (ili barem u toplesu) uz koze, kokoške, francuskog buldoga, ovce, kuniće, paunove i svinje. Kalendar je snimljen na Croan Cottages farmi u Klikeniju, piše irishcentral.

Autor Kjara Rajan (Ciara Ryan), rekla je da je zanimanje za kalendar ove godine daleko veće od prethodnih godina. Prva porudžbina, ipak, stigla im je iz Tuksona (Tucson) u Arizoni, u SAD-u.

Porudžbine stižu i iz drugih mesta u SAD-u, Australije, Velike Britanije, Nemačke, Brazila, Francuske, Hong Konga i Južne Afrike, očigledno željnih čari ruralne Irske. Zanimanjem za kalendar prijatno su iznenađeni i Kjara, ali i fotografi Jan Golden i Ian Šipli (Ian Shipley).

"Svi momci su bili sjajni i uspeli su se nasmejati, uprkos tome što je bilo hladno, a oni bez majica", pohvalio ih je Ian.

Sav prihod od kalendara, koji košta 10,99 evra, odlazi u Bóthar, humanitarnu ustanovu, koja pomaže porodicama i zajednicama širom sveta, koje se suočene sa gladi i siromaštvom, te se zalaže za održivi način upravljanja zemljištem. Kalendar možete naručiti ovde, ali i merkati irske farmere.

Foto: Irish Farmer Calendar/FarmerCalendar.com


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao