Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć poljoprivrednicima
  • 05.10.2017. 12:15

Olakšice zbog suše od sledeće nedelje

Republička i pokrajinska Vlada sledeće nedelje će početi sa primenom mera za pomoć poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu zbog suše.

Foto: Vlada Vojvodine
  • 3.167
  • 157
  • 0

Pomoć poljoprivrednicima koji su imali velike štete zbog suše biće u vidu olakšica, kada je reč o odvodnjavanju, troškovima za gorivo, semena i slično. Republička i pokrajinska Vlada doneće šest do sedam mera, a sa primenom nekih od njih počeće se već sledeće nedelje.

"Naknade za odvodnjavanje biće regulisane u skladu sa zahtevima poljoprivrednih organizacija i mislim da će one biti vrlo zadovoljne onim sa čime ćemo izaći. Kompenzovaćemo troškove koji nastaju na osnovu nevraćanja dela ili potpunog iznosa akcize na dizel gorivo. Ići ćemo i na semensku robu, a produžićmo i rok za subvencionisane kredite i povećaćemo iznos sredstava za te kredite, kako bismo regulisali proizvodnju za jesenju i prolećnu setvu", rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, gostujući na RTV.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević dodao je da se sa merama čekalo, jer je bilo potrebno sagledati stanje na terenu i egzaktne podatke, a ne donositi odluke na osnovu procena. Navodi da je situacija najlošija u Banatu.

"Nezahvalno je, neozbiljno i neodgovorno pričati o krajnjim rezultatima ovogodišnje žetve, dok se ona ne završi", istakao je Radojević.

Foto: Vlada Vojvodine


Izvori

RTV


Tagovi

Branislav Nedimović Vuk Radojević Suša Mere Olakšice


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.