Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PIK "Bečej"
  • 01.04.2017. 13:30

Oporavak nekada najjačeg kombinata

U PIK "Bečej" obrađuju se ukupno 10.000 ha. U pogon za preradu povrća "Flora" za godinu dana uloženo je pola miliona evra, a obnovljen je i stočni fond, koji broji 1.600 muznih krava.

Foto: pikbecej
  • 2.870
  • 142
  • 0

Prolećna setva je u toku, a zemlja u posedu PIK "Bečeja" je pripremljena na vreme. Obezbeđen je sav potreban repormaterijal, pa se radovi obavljaju bez problema.

Setva na 8.000 ha

Prošle godine posejali su ukupno 1.100 ha strnih žita, od toga 800 ha pšenice i 300 ha ječma. Sada su u setvi oko 8.000 ha. Počeli su sa šećernom repom na nešto manje od 3.000 ha, iza toga slede ostale ratarske kulture, soja, kukuruz, a u toku je i setva konzumnog graška, javlja RTS.

Ulaganje u "Floru"

U pogon za preradu povrća "Flora" za godinu dana uloženo je pola miliona evra. Ove godine planiraju se i nove investicije od 2.5 miliona evra. Zaposleni su novi kadrovi, sa fakultetskim diplomama.

PIK "Bečej" je prvi put privatizovan 2007. godine, ali je doživeo bankrot i stečaj. Kupio ga je 2015. godine "MK komerc", koji je dao veću ponudu od "Industrije mesa Matijević".

Obnovljen i stočni fond

U PIK "Bečej" obrađuju se ukupno 10.000 ha. Prošla godina je bila izuzetno uspešna, a najveći prihod donelo je ratarstvo. Rezultat je dalo i ulaganje u mehanizaciju, za koju je izdvojeno oko 2.5 miliona evra. Obnovljen je i stočni fond, koji broji 1.600 muznih krava. U farmu je uloženo pola miliona evra.

Foto: pikbecej


Izvori

RTS


Tagovi

Ratarstvo Krave Mehanizacija


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu