Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Indija
  • 24.09.2019. 11:00

Optužili ga da je zaklao kravu pa pretukli do smrti

Ljuta gomila seljana optužujući ih da su zaklali kravu, napala je trojicu muškaraca. Dvoje ih je preživelo teško batinanje.

Foto: Pixabay/Yolanda
  • 169
  • 8
  • 0

Ljutita gomila seljana, optužujući ih da su zaklali kravu, svetu životinju u Indiji - napala je trojicu muškaraca. Jedan je podlegao ozledama, a dvoje ih je preživelo teško batinanje, saopštila je tamošnja policija. 

M.L. Mena (M.L Meena), visoki policijski funckioner u istočnoj državi Džarkhand (Jharkhand), rekao je za Reuters da je u nedelju grupa od 10 do 15 ljudi napala trojicu muškaraca koje su optužili da su zaklali kravu u šumi oko 50 km od glavnog grada države Rančija (Ranchija).

"Seljani su ih žestoko pretukli", rekao im je Mena. Jedan od napadnute trojice muškaraca je preminuo, druga dvojica zadobila su ozlede, a jedan od dvojice preživelih još se nalazi na lečenju u bolnici.

"Policija je uhapsila osam osoba koje povezujemo s linčom u seoskom okrugu Khunti", dodao je visoki policijski funkcioner dodajući da policija istražuje slučaj ubistva.

Krave su, podsećaju, svete životinje u hinduizmu, a slični napadi na one za koje sumnjaju da su ubili krave zbog mesa ili kože, itekako su česti. Posebno su, navodi Reuters, česti napadi na manjinsko muslimansko stanovništvo i pripadnike nižeg staleža drevnog kastinskog sastava u Indiji. Trojica napadnutih muškaraca, međutim, nisu bili muslimani. 


Tagovi

Ubistvo Krava Sveta životinja Indija


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!