Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Venčanje
  • 12.12.2021. 18:00

Organizovao svadbu ispod šest John Deere kombajna

Nije bilo lako dobiti mašine u vreme žetve, a za slaganje konstrukcije šatora je trebalo dva dana.

Foto: Vanderfield/Facebook
  • 1.274
  • 317
  • 0

Australijanac Kingsli Vandersi je stručnjak za preciznu poljoprivredu u Vanderfieldu i obožavalac John Deere-a koji je organizovao svoju svadbu na jedinstven način - u velikom šatoru čiju su konstrukciju činili kombajni prepoznatljive zelene boje. Ovom akcijom želeo je da oda počast i svom pokojnom dedi Gordonu Vandersiju koji je 1963. godine osnovao spomenutu kompaniju Vanderfield za distribuciju poljomehanizacije, piše queenslandcountrylife.  

Prisećajući se svadbe održane u Old Rejinvort Fortu na periferiji Kvinslanda, Kingsli i njegova novopečena supruga Kloi kažu da izgradnja tako jedinstvenog mesta nije bila jednostavna stvar. 

Čarobno, zar ne? 

Bila su potrebna dva dana za postavljanje šatora koji je bio raspoređen na šest kombajna John Deere S-serije, tačnije na njihovim produženim cevima za istovar. Koristili su četiri modela S770, jedan S670 i jedan S780, a pozajmio ih je od prijatelja i komšija.

Postojalo je samo jedno pravilo - mašine su morale da budu zelene, a dobiti heder u vreme žetve nije bilo lako. Trebalo im je dva dana da slože tri glave i pričvrste prilagođenu ceradu na ispružene "puževe".

Supruga Kloi ne dolazi iz poljoprivredne porodice, ali je cenila rad koji je uložen u projekat njenog sadašnjeg supruga i veoma joj se svidela cela instalacija. Na svadbi je bilo 120 gostiju.


Tagovi

John Deer Kombajn Venčanje Svadba pod kombajnom


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.