• Ministarstvo poljoprivrede RS
  • 25.06.2017. 08:00

Osniva se Korisnički servis za sušu

Predstavljen je projekt "DriDanube – Rizici od suše u dunavskoj regiji" čiji je glavni cilj povećanje kapaciteta upravljanja rizikom od suše u regionu Dunava.

Foto: Czamfir / Bigstock
  • 784
  • 39
  • 0

Projekat "DriDanube - Rizici od suše u dunavskoj regiji" čiji je glavni cilj povećanje kapaciteta upravljanja rizikom od suše u regionu Dunava, predstavljen je u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Jedan od glavnih proizvoda projekta biće Korisnički servis za sušu koji će omogućiti preciznije i efikasnije praćenje suše i blagovremeno rano upozorenje, kao i poboljšanje procesa donošenja odluka u svim delovima ciklusa upravljanja sušom.

Očekivani rezultati su i poboljšanje hitne reakcije na sušu, kao i bolja saradnja među operativnim službama i organima u Podunavlju, na nacionalnom i regionalnom nivou.

Projekat, koji vodi Agencija za zaštitu životne sredine Slovenije, ostvaruje se kroz IPA projekte, a u realizaciju su uključene istitucije iz sedam zemalja članica Evropske Unije, kao i institucije iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske učestvuje u projektu kao IPA partner iz Bosne i Hercegovine.

Foto: Czamfir / Bigstock


Autorka

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi