Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Francuska
  • 27.12.2020. 07:30

Otkrivena banda osumnjičena za krađu vina u vrednosti od pet miliona evra

Francuska policija uhapsila je 25 osoba za koje se sumnja da su odgovorne za krađu 900 boca vina u vrednosti od pet miliona evra.

Foto: Maja Celing Celić (ilustracija)
  • 97
  • 11
  • 0

Nekoliko francuskih policijskih odela okupljenih u radnu grupu pod nazivom "Magnum" nedavno je na lokacijama u Žirondu, Dordonju i Loaru otkrilo oko 900 boca ukradenog vina u vrednosti od pet miliona evra.

Među njima su nađena i neka od najprestižnijih, uključujući "Domaine de la Romanée-Conti", "Cheval Blanc", "Petrus" i "Yquem", vidljivo je na fotografiji koju je objavio sudouest.

Uhapseno je 25 osumnjičenih za koje se veruje da pripadaju organizovanoj bandi koja je delovala na ovih nekoliko lokacija. 

Pritvoren navodni vođa bande

Patrik Leonard, zamenik međuregionalnog direktora pravosudne policije u Bordou, rekao je za France Info da je zločinačka organizacija vodila sofisticiranu operaciju.

"To su profesionalci koji znaju kako zaobići sigurnosne mere, poput alarma, kamera ili senzora pokreta", napomenuo je.

Među pritvorenim je njihov navodni vođa, 55-godišnjak azijskog porekla, koji je navodno od pre poznat policiji, piše thedrinksbusiness.

Ukradena roba je iz brojnih restorana, skladišta i trgovina u Francuskoj, uključujući restoran "Georges Blanc" u Vonasu i druge trgovine u pokrajini Akvitaniji kao i u Parizu.

Nije poznato koliko je dugo ova organizacija aktivna, niti u koje je sve krađe umešana. Sumnja se da je odgovorna i za spektakularnu pljačku luksuznog pariškog trgovca "Caves de Taillevent" u oktobru ove godine.


Tagovi

Francuska Banda Krađa vina Magnum Zločinačka organizacija


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.