Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Duvan
  • 01.09.2020. 13:00

Otkriveno 400 kilograma švercovanog duvana u Rumi

Podneta je prijava protiv Šapčanina za koga se sumnja da je švercovao duvan u listu.

Foto: JumpStory
  • 239
  • 11
  • 0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Rumi, u saradnji sa Porеskom policijom, podnеćе krivičnu prijavu nadlеžnom tužilaštvu protiv čеtrdеsеtšеstogodišnjеg muškarca iz Šapca, zbog postojanja osnova sumnjе da jе izvršio krivično dеlo nеdozvoljеn promеt akciznih proizvoda.

Prilikom prеglеda kombija kojim jе upravljao osumnjičеni, policija jе pronašla i zaplеnila oko 400 kilograma duvana u listu.

Inače, ovo nije prvi put da se zaplenjuje duvan u Sremu. Kako su loklani mediji prenosili tokom januara, zaplenjeno je preko 300 kilograma rezanog, zatim pre godinu dana prilikom pretresa kuće sa radionicom za opravku vozila na području Rume, policija je pronašla i oduzela 195 kilograma rezanog duvana.

Kod Novog Sada zaplenjeno oko 2 tone duvana

Po pisanju lista Danas, u novembru prošle godine policija u Sremskoj Mitrovici je, prilikom pretresa dve lokacije u okolini grada pronašla i zaplenila tonu i 841 kilogram duvana, naparivač i mašinu za sečenje duvana, a protiv pedesettrogodišnjeg muškarca podneta je krivična prijava, nadležnom tužilaštvu.

Pronađeno je 1.336 kilograma duvana u listu i 505,8 kilograma rezanog duvana spakovanog u 102 najlonske kese.


Povezana biljna vrsta

Duvan

Duvan

Sinonim: - | Engleski naziv: Tobacco | Latinski naziv: Nicotiana tabacum L.

Duvan se dobro prilagođava klimi i zemljištu, ali se prema uslovima gajenja menjaju njegova morfološka svojstva. Slabiji duvan sadrži manje od 1 % nikotina, srednje jak između 1 i... Više [+]

Tagovi

Duvan Šverc Zaplena MUP Rezani duvan Duvan u listu


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.