Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Virtemberg ovca
  • 18.02.2017. 18:00

Ovca ojagnjila šestoro!

Belika, ovca virtemberg rase, na svet je donela šestoro zdravih jagnjadi! Ovo iznenađenje priredila je u domu Mileta Barašnina iz Srpca u Republici Srpskoj.

Foto: AdinaVoicu / Pixabay
  • 3.638
  • 908
  • 0

Belika, ovca virtemberg rase, na svet je donela šestoro zdravih jagnjadi! Ovo iznenađenje priredila je u domu Mileta Barašnina iz Srpca u Republici Srpskoj. Tri jagnjeta sisaju, dok se ostalo troje hrani na flašicu.

Nezapamćen događaj

Miletova ćerka Biljana kaže da je Belika prvo ojagnjila tri jagnjeta, a kasnije tokom dana još tri, što je ovu porodicu, ali i komšije itekako iznenadilo.

"Krajem prošle godine, po želji mog oca, prvi put u životu kupili smo devet ovaca, jer imamo dosta zemlje za ispašu. Računali smo da ćemo dobiti nekoliko jaganjaca i proširiti stado, ali smo bili ne malo iznenađeni kad je naša Belika ojagnjila tri lepa jagnjeta", prenose "Novosti" Biljanine reči.

Iznenađen i veterinar

Rade Milanković, veterinar iz ovog kraja, ima 35 godina iskustva u svom poslu. Rekao je da da sada ovakav slučaj nije zabeležio. Smatra da je za ovu pojavu zaslužna krupnoća ovce, dobra ishrana, higijena i kondicija.

Foto: AdinaVoicu / Pixabay


Izvori

Novosti.rs


Tagovi

Srbac Šest jagnjadi Jagnjenje


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.