Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Solarna farma
  • 22.11.2017. 20:00

Panda daje 3,2 milijarde KWh solarne energije

Panda elektrana izgrađena u Kini će smanjiti emisije ugljen dioksida za 2,74 miliona tona.

Foto: ORIE STUDIO / Facebook
  • 429
  • 20
  • 0

Većina solarnih farmi postavljena je tako da njene solarne ploče formiraju rešetku. Gradeći novu solarnu elektranu u Datongu, u Kini, kompanija "New Energy Group" odlučila je da se malo zabavi dizajnom. Prave solarna postrojenja u obliku - pande! Kompanija u narednih pet godina planira da izgradi više ovakvih solarnih postrojenja širom Kine.

Panda elektrana

Prva faza, koja uključuje jedno postrojenje od 50 megavata, završena je 30. juna, navodi enterpreneur. Projekt je tek počeo isporučivati energiju na mrežu u severozapadnoj Kini, a druga panda planirana je kasnije ove godine. Moći će da proizvede 3,2 milijarde kilovat-sati (KWh) solarne energije u 25 godina, navodi se u kompaniji. To će eliminisati približno milion tona uglja, koji bi se koristio za proizvodnju električne energije, čime bi se smanjile emisije ugljenih dioksida za 2,74 miliona tona.

Podizanje svesti

Kineska kompanija "New Energy Group" je kinesko trgovačko društvo, jedno od najvećih operatera čiste energije u zemlji, a izgradili su 248 hektara solarne farme u obliku divovske pande. Radili su sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) kako bi panda elektrana postala stvarnost. Projekat je deo većeg napora za podizanje svesti među mladim ljudima u Kini o čistoj energiji, naveo je UNDP u saoštenju.

Foto: ORIE STUDIO / Facebook


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.