Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mali prerađivački kapaciteti
  • 11.11.2015. 15:30

Paorima bespovratnih 50 miliona dinara

Vojvođanskim poljoprivrednicima dodeljeni su ugovori za bespovratna sredstva koja su dobili na konkursu za male prerađivačke kapacitete. Reč je o ukupnom iznosu od 50 miliona dinara.

  • 143
  • 6
  • 0

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, uručio je 91 ugovor vojvođanskim poljoprivrednicima, koji su dobili bespovratna sredstva na konkursu za male prerađivačke kapacitete.

Sa ukupno 50 miliona dinara, podržana je nabavka opreme za hladnjače i preradu voća i povrća, kao i nabavka opreme za preradu uljanih kultura i za pčelarstvo.

Podsticanje stvaranja dodatne vrednosti

Prema rečima Branislava Bogaroškog, podrška malim prerađivačkim kapacitetima jeste jedna od najznačajnijih mera resornog pokrajinskog sekretarijata. "Prošle godine smo za ovu namenu imali svega 35 miliona dinara, a ove godine taj iznos je višestruko uvećan, pa smo sa 105 miliona dinara podržali 170 vojvođanskih poljoprivrednika", kazao je Branislav Bogaroški i naglasio da se zahvaljujući ovoj meri, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima omogućava da sa primarne proizvodnje počnu da ulažu, pre svega, u preradu voća i povrća, te da time svu dodatu vrednost koja se stvara nad primarnom poljoprivrednom proizvodnjom ostave u svom domaćinstvu.

Resorni sekretar je još dodao da ohrabruje činjenica da su vojvođanski poljoprivrednici veoma zainteresovani za ulaganje u male prerađivačke kapacitete, i najavio da će za nekoliko dana biti potpisani ugovori za mini mlekare i mini mesare, što će omogućiti da se i u toj oblasti razviju preradni kapaciteti.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Pokrajinska vlada Pokrajisnki sekretarijat za poljoprivredu Branislav Bogaroški Bespovratna sredstva Mali prerađivački kapaciteti Prerada voća i povrća Mini mlekare Mini mesare Vojvođanski poljoprivrednici

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U jednoj predškolskoj ustanovi u Knjaževcu