Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kamile u Rusiji
  • 03.08.2020. 15:00

Penzioner pustio 80 kamila - gladne poharale useve u čak tri sela

Kad pogledate životinju u oči, počne da vas goni i morate da bežite, kažu meštani čije su polja i voćnjake poharale kamile koje je bivši vlasnik pustio na slobodu. On tvrdi da su sami krivi, a reakcije vlasti na žalbe poljoprivrednika gotovo da i nema.

Foto: Depositphotos/stefano.zaccaria1704.gmail.com
  • 271
  • 13
  • 0

Penzioner iz južne ruske regije Astrahan prouzrokovao je pustoš u tri lokalna sela nakon što je na slobodu pustio svoje krdo od 80 kamila za koje se više ne može brinuti, prenosi BBC.

Stanovnici Oranzherea, Fjodorovka i Ninkova kažu kako životinje ovog 83-godišnjeg Rusa Jurija Serebjakova haraju njihovim poljima i voćnjacima u potrazi za hranom.

"To nas spečava da napuštamo svoje domove i pustimo decu napolje na igranje", rekla je ispred lokalne vlasti Natalija Butuzova.

Stanovnici su prvo privukli pažnju na društvenim mrežama, a potom su pisali lokalnim vlastima. Kada nije bilo reakcije, podneli su žalbu regionalnoj vladi u nadi da će se ovo zaustaviti.

Ljudi u strahu jer je krdo sve agresivnije

"Od novih prinova u proleće krdo je postalo vrlo agresivno", tvrde stanovnici.

"Kad pogledate životinju u oči, počne da vas goni i morate da bežite", rekla je Jelena Bakhtemjeva. 

Kaže i da su kamile rušile ograde dok su se hranile voćem u zasadima, a na nekim kućama su čak prekinule dovod gasa i vode jer su oštetile cevi.

Meštani tvrde da uništavaju i nadgrobne spomenike, a oni najhrabriji stanovnici danonoćno dežuraju i brane svoje voćnjake od ovih životinja.

Vlasnik odlučno odbacuje krivicu

Njihov vlasnik, nakon što ih je gajio 25 godina, odlučio je da ih pusti na slobodu kada je shvatio da se više ne može brinuti za njih. Međutim, odlučno odbacuje krivicu za štetu i poručuje stanovnicima sela da su sami krivi jer im u okolini raste obilje mahunarki koje su njima omiljena hrana.

Takođe, tvrdi i da one nisu krive ni za oštećene ograde i gasovode jer cevi nisu smele da budu izgrađene tako blizu površine zemlje, a za ograde kaže da nisu dovoljno čvrste.

Lokalna vlast tvrdi da je do sada izdala šest novčanih kazni vlasniku u vrednosti od oko 16.000 dinara, ali on ih ignoriše.


Tagovi

Kamile Rusija Jurij Serebjakov Selo Štete u zasadima


Autorka

Martina Pavlović

Više [+]

Martina je magistar agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta