Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Požar
  • 27.02.2023. 13:00

Petočlana porodica u požaru spasila domaće životinje, sve drugo im izgorelo

Obavljenim uviđajem utvrđeno je da je do požara došlo usled kapanja masnoće sa sušenog mesa na ložište, nakon čega se plamen proširio na krov pušnice, pomoćne objekte te porodičnu kuću.

Foto: PU OBŽ/susjedi Lug
  • 214
  • 35
  • 0

Sve što su godinama gradili i ulagali, vatra je progutala u svega sat vremena. Od porodične kuće porodica Požar u Lugu u Baranji (HR), ostala su doslovno četiri zida, no srećom nije bilo povređenih osoba. 

Kako je navela osječko-baranjska policija, požar je izbio 24. februara oko 23 sata, a obavljenim uviđajem Policijske postaje Beli Manastir i protivpožarnog inspektora utvrđeno je, kažu, da je do njega došlo usled kapanja masnoće sa sušenog mesa na ložište, nakon čega se plamen proširio na krov pušnice, pomoćne objekte te porodičnu kuću u vlasništvu 60-godišnjaka koji su u potpunosti izgoreli. 

Komšije odmah stigle u pomoć 

Nesreća koja je pogodila porodicu, pokrenula je međutim lavinu dobrovoljnih priloga.

"Doneli su nam odmah pokrivače, obuću, ko što može i puno, puno hvala svima na tome", kaže nam još šokirana Ruža Ambruš Požar koja se sa porodicom u trenutku našla doslovno bez ičega. Izgorelo je sve - dokumenti, nameštaj, odeća... 

Požar im je uzeo sve 

Uspeli su da spasu domaće životinje te su dve krmače, svinje i prasići, dve koze i četiri patke danas smeštene u Grabovcu.

"Komšije su nam donele za njih kukuruz, šrota, sad opet krećemo od nule...", skrhana je majka dvojice sinova i maloletne kćeri koja ide u 5. razred i koja je ostala i bez školske torbe i laptopa... 

Policija je, dodaje, napisala da je požar izazvalo kapanje masnoće u pušnici, ali njoj je to malo verovatno. Nisu ni šunke stavili još da dime, priča nam, bile su usoljene, ali i one su otišle u požaru, a u samoj pušnici izgorelo je 30 tabli slanina, kobasice... 


Tagovi

Požar Sušenje mesa Porodica Požar Porodična kuća Izgorelo Ruža Ambruš Požar


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.