Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Privredna komora Srbije
  • 13.04.2016. 15:30

Pijace u regionu u korak sa svetskim trendovima

U planu je osnivanje regionalne asocijacije pijačne delatnosti sa ciljem učlanjenja u Svetsko udruženje veletržnica i tržnica.

  • 116
  • 5
  • 0

Na Međunarodnoj konferenciji o pijačnoj delatnosti, koja je održana na Paliću istaknuto je kako je u planu osnivanje regionalne asocijacije pijačne delatnosti sa ciljem učlanjenja u Svetsko udruženje veletržnica i tržnica.

Isti izazovi za sve tržnice i veletržnice

Sve tržnice i veletržnice u regionu posluju na sličan način i suočavaju se gotovo sa istim izazovima. Upravo zbog toga je u planu osnivanje regionalne asocijacije sa ciljem učlanjenja u Svetsko udruženje veletržnica i tržnica, što će omogućiti brže i efikasnije praćenje i usvajanje svetskih trendova razvoja pijačne delatnosti.

Na Međunarodnoj konferenciji o pijačnoj delatnosti koja je 7. i 8. aprila na Paliću okupila predstavnike pijačnih uprava iz Srbije, Mađarske, Makedonije, BiH i Republike Srpske, razgovaralo se o razvojnim projektima, prilagođavanju pijačne delatnosti tržišnim izazovima 21. veka, kao i modelima naplate i formiranja cena pijačnih usluga.

Najavljena manifestacija "Dani pijaca Srbije"

Dan uoči konferencije na Paliću, održane su sednice Upravnog i Nadzornog odbora Udruženja pijaca Srbije - Grupacije za pružanje pijačnih usluga. Na sednicama se razgovaralo o poreskom tretmanu nepokretnosti koje služe za obavljanje komunalnih delatnosti, kao i organizovanju Pete manifestacije "Dani pijaca Srbije". Manifestacija će se održati od 10. do 12. juna 2016. godine u Pančevu, a domaćin je JKP "Zelenilo".

Tatjana Ercegović Petrić, sekretar Udruženja za komunalne delatnosti u PKS je rekla da je zakonodavstvo oblast u kojoj je proteklih godina bilo najviše zajedničkih aktivnosti, a da se trenutno radi na predlogu podzakonskih akata Nacrta izmena i dopuna Zakona o komunalnim delatnostima, koji će biti razmatrani nakon formiranja nove vlade.

Foto:bigstockphotos.com;1markim


Tagovi

Dani pijaca Srbije Regionalna asocijacija Pijačna delatnost Svetski trendovi Tatjana Ercegović Petrić Privredna komora Srbije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u