Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zelena energija
  • 09.11.2016. 13:30

Platforma za trgovinu biomasom

"Zelena energija" je veb portal jedinstvene softverske aplikacije čiji će zadatak biti da inovativnim konceptom povezuje kupce i prodavce biomase kao i investitore, projektante, izvođače, distribtere, banke i druge učesnike na tržištu obnovljivih izvora energije i energetske energije.

Foto: bigstockphoto.com/Lubos Chlubny
  • 327
  • 39
  • 0

U Privrednoj komori Srbije nedavno je održana promocija portala "Zelena energija" u okviru kojeg se predviđa rad prve online platforma za trgovinu biomasom u Srbiji.

Portal za povezivanje prodavaca i trgovaca biomasom

"Zelena energija" je veb portal jedinstvene softverske aplikacije čiji će zadatak biti da inovativnim konceptom povezuje kupce i prodavce biomase kao i investitore, projektante, izvođače, distributere, banke i druge učesnike na tržištu obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, a u cilju ostvarivanja poslovne saradnje.

Naime, "Zelena energija" je deo razvojnog projekta "Smanjenje barijera za ubrzani razvoj tržišta biomase u Republici Srbiji" koji se finansira sredstvima Globalnog fonda za životnu sredinu-GEF a realizuju ga UNDP, Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine. Kako prenosi RTS pokretanjem platforme izaćiće se u suret potrebama kupaca kao i prodavcima biomase. Takođe platforma će pomoći u uspostavljanju standarda, olakšaće trgovinu i objediniti ponudu. Kupci biomase moći će da obezbede pouzdanije snabdevanje, a prodavci će zahvaljujući pristupu širem tržištu biti u prilicu da reše pitanje neprodatih zaliha.

Izrada i uspostavljanje funkcionalnog veb portala i platforme planirano je za novembar 2017. Osim uloge da objedini sve aktere na tržištu i obezbedi relevatne informacije portal treba da pruži budućim, domaćim i stranim ulagačima informacije, podršku i uputstva kako i pod kojim uslovima da razvijaju, finansiraju, izgrade i rukovode uspešnim i profitabilnim projektima.

Foto: bigstockphoto.com/Lubos Chlubny


Tagovi

Zelena energija Trgovina biomasom Obnovljivi izvori energije Energetska efikasnost Privredna komora Srbije


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Unutrašnjost drevnog manastira Svetog Nikole u Vranju.