Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji u poljoprivredi
  • 07.02.2019. 19:30
  • Moravički okrug, Lučani

Počela sa radom Kancelarija za poljoprivredu u Guči

U Guči je počela sa radom Kancelarija za poljoprivredu koja će svakog radnog dana pružati poljoprivrednim proizvođačima opštine Lučani, stručnu pomoć kao i pomoć u popunjavanju i predaji zahteva za korišćenje subvencija kako od opštine, tako i od Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Bigstock/ Jirapong Manustrong
  • 79
  • 2
  • 0

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović rekao je tom prilikom da će kancelarija u narednom periodu posle reorganizacije rada Opštinske uprave prerasti u Odeljenje za poljoprivredu.

"Trenutno imamo tri lica koja su već zaposlena u opštinskoj upravi a bave se poslovima iz oblasti poljoprivrede. Dva lica će ostati u zgradi opštine u Lučanima u kancelariji za poljoprivredu a jedno lice će raditi u kancelariji u Guči", kazao je on.

Budžet za poljoprivredu ove godine biće uvećan za deset miliona 

Kancelarija je kako dalje objašnjava otvorena sa željom da se izađe u susret svim građanima koji će tokom marta i aprila u postupku obnove poljoprivrednih gazdinstva moći to da urade na oba mesta, prenosi Glas zapadne Srbije. 

"Zamenik predsednika Miloš Jovičić je doktor veterinarske medicine, dugogodišnji radnik u svojoj struci, a pomoćnik predsednika zadužen za poljoprivredu Zorica Milošević koja je diplolirani agronom, dokazana u struci u oblasti ratarstva i zaštite bilja. Njih dvoje će koordinirati radom kancelarije i poljoprivrednim proizvođačima pružati stručne savete", tvrdi predsednik opštine Lučani.

Prema njegovim rečima budžet za poljoprivredu ove godine biće uvećan za deset miliona u odnosu na prošlu, a kroz program subvencija sredstva će biti usmerena u biljnu ali i stočarsku proizvodnju.
 


Izvori

Glas zapadne Srbije


Tagovi

Milivoje Dolović Miloš Jovičić Zorica Milošević Lučani Guča Budžet Poljoprivreda


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.