Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno zemljište
  • 18.06.2019. 15:00

Početkom sledeće godine, kreće ustupanje obradivog zemljišta

Kako bi srpsko selo oživelo, tim profesionalaca radi na pripremi neophodnih mera, izjavio je ministar za regionalni razvoj Srbije, Milan Krkobabić. Očekuje se da će početkom sledeće godine biti raspisan javni poziv za besplatno ustupanje državnog zemljišta mladim ljudima, do 40 godina.

Foto: Julijana El Omari
  • 413
  • 20
  • 0

Kako bi srpsko selo oživelo, tim profesionalaca radi na pripremi neophodnih mera, izjavio je ministar za regionalni razvoj Srbije, Milan Krkobabić. Očekuje se da će početkom sledeće godine biti raspisan javni poziv za besplatno ustupanje državnog zemljišta mladim ljudima, do 40 godina koji bi želeli da se bave poljoprivredom.

Krkobabić je precizirao da se ne radi o poklanjanju nego ustupanju zemljišta onima koji hoće da se bave ratarskom, povrtarskom, stočarskom ili nekom drugom poljoprivrednom proizvodnjom, piše Glas zapadne Srbije

"Zemljište ustupamo trajno, a to znači dok god se obrađuje i to na način kako to propisuju stručne poljoprivredne službe, instituti, kao i akademijski Odbor za selo, da se obrađuje na najsavremeniji način", rekao je Krkobabić i dodao da će biti ustupljeno pod utvrđenim, opštepoznatim uslovima.

Novi konkurs i za zadrugare 

Kada je reč o zadrugama, Krkobabić je istakao da se za manje od mesec dana očekuje novi konkurs. On bi se odnosio na pomoć zadrugama, gde će oko 60 zadruga iz Srbije dobiti sredstva. 

"Mali posed zahteva udruživanje. Kada se udruži pet ili više poljoprivrednika, imaju šansu da budu robni proizvođači, da smanje troškove proizvodnje i da taj proizvod usmere na pijacu", zaključio je Krkobabić.


Izvori

Glas zapadne Srbije


Tagovi

Poljoprivredno zemljište Ustupanje zemljišta Srpsko selo Oživljavanje srpskog sela Zadruge Milaan Krkobabić


Autor

Ivana Živanić

Više [+]

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Seljačka vranjska metla za metenje dvorišta.