Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vojvodina
  • 08.08.2017. 08:15

Počinje izgradnja sistema za navodnjavanje

Izgradnja četiri sistema za navodnjavanje počinje ovih dana u Vojvodini, a potom će se početi sa poslom i u drugim delovima Srbije.

Foto: carlpenergy / Flickr
  • 1.046
  • 51
  • 0

Izgradnja četiri sistema za navodnjavanje počinje ovih dana u Vojvodini i trajaće od sedam meseci do godinu dana. Na ovaj način će biti pokriveno više od 20.000 hektara zemlje. Projekti će biti realizovani u Srednjem Banatu i u Vrbasu.

Vršilac dužnosti direktora Republičke direkcije za vode Nataša Milić objasnila je za RTS da prva faza podrazumeva dovođenje vode do kompleksa koji se navodnjava, a naredne dve faze bi trebalo da omoguće da korisnik dođe do vode

Najavila je i da će se zakonskim propisima omogućiti da navodnjavanje bude dostupno i malim proizvođačima, a ne samo velikim kompanijama. Dodala je i da je ukrupnjavanje važno, zbog maksimalnih rezultata, kao i da su povrće i voće najisplativiji za navodnjavanje.

Očekuje se da će biti ukupno 11 sistema za navodnjavanje, koje finansiraju Ujedinjeni Arapski Emirati sa 100 miliona dolara.

Foto: carlpenergy / Flickr


Izvori

RTS


Tagovi

Nataša Milić Sistem za navodnjavanje Ujedinjeni Arapski Emirati Izgradnja


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.