Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ostavka ministra
  • 21.04.2022. 10:30

Podneo ostavku slovenački ministar poljoprivrede - zbog hotelskog računa?

Izjavio je da žali zbog afere sa neplaćenim računom za boravak u hotelu "Damian Merlak", a što je rešio tek nakon što je afera izbila u medijima.

Foto: Facebook/Jože Podgoršek
  • 362
  • 106
  • 0

Slovenački ministar poljoprivrede, šumarstva i ishrane Jože Podgoršek podneo je ostavku. 

U obraćanju javnosti, izjavio je da žali zbog afere sa neplaćenim računom za boravak u hotelu "Damian Merlak", a što je rešio tek nakon što je afera izbila u medijima, navodi 24ur. Podgoršek je odlučio da podnese ostavku nakon što je proteklih dana imao problema sa objašnjenjem ko mu je platio smeštaj u Bohinju u januaru ove godine. 

U saopštenju je naglasio da je ovu odluku doneo isključivo zbog kašnjenja u plaćanju računa, zbog čega žali, ali i, naglašava, preuzima odgovornost za taj čin. 

"Takođe žalim što su moju površnost iskoristili oni koji su hteli da je iskoriste", komentarisao je dodajući da žele da ga ocrne.  

"Ovih dana imam različite verzije hotelskih računa, čiju svrhu mogu samo nagađati. Pre svega, očigledno postoje dva različita računa na dva različita imena sa različitim iznosima za istu noć u hotelu", pokušao je da objasni time da su on i supruga sami podmirili iznos od 800 evra, a koji je ispostavljen na osnovu ponude hotela i glasio je na njegovo ime i bio poslat na njegovu privatnu adresu. 

Ali, kako kaže, pojavio se još jedan račun, izdat na drugo ime, u iznosu od 578 evra, s kojim on nema nikakve veze. Ističe da sve dodatne usluge koje su koristili, on i supruga su podmirili u gotovini na odlasku. Stoga smatra da je sve ovo organizovan proces protiv njega, a što je i prijavio policiji.

"Predao sam im svu dokumentaciju i dokaze, uključujući i spomenute račune, tako da već istražuju slučaj."

"Moja ostavka ne znači da su gorenjski poljoprivrednici ostali sami", zaključio je Podgoršek. 


Tagovi

Jože Podgoršek Slovenski ministar Ministar poljoprivrede Ostavka Neplaćeni račun Afera


Autorka

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi baštovanka s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.