Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 31.03.2016. 18:00

Podrška poljoprivredi je stub razvoja Vojvodine

Poslanik u Evropskom parlametu Franc Bogovič izneo je ovom prilikom iskustva Slovenije u oblasti ruralnog razvoja i korišćenju evrospkih fondova u te svrhe.

  • 175
  • 8
  • 0

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski, poručio je danas na predavanju "Evropski fondovi za ruralni razvoj - slovenačka iskustva", gde je govorio i evropski poslanik iz Slovenije Franc Bogovič, da je apsolutna ambicija Pokrajinske vlade da pomogne malim poljoprivrednicima i malim preduzetnicima da se selo u Vojvodini razvije.

"Znamo šta radimo i imamo sistemski pristup razvoju u ruralnim sredinama. Sva naša kritika upućena republičkoj Vladi je u smislu da neke njihove odluke u velikoj meri otežavaju život na selu i osiromašuju kako selo, tako i malog poljoprivrednika. Naša ideja je da u Srbiji budemo najuspešniji, i u tom kontekstu da koristimo evropske fondove", poručio je sekretar Branislav Bugarski.

Slovenija pomoću ruralnih fondova podigla kvalitet života na selu

Poslanik u Evropskom parlametu Franc Bogovič izneo je ovom prilikom iskustva Slovenije u oblasti ruralnog razvoja i korišćenju evropskih fondova u te svrhe.

"Oko dve trećine finansija koje su nam stigle iz evropskih fondova od 2003. godine do danas išlo je na ruralni razvoj, i to u najširem mogućem smislu. Prvo morate imati viziju gde hoćete da budete, zatim da stavite sve to na papir i u administrativnom smislu da imate tim ljudi koji na tome radi svim srcem", rekao je Bogovič, i naglasio da je Slovenija uspela iz kohezionih i ruralnih fondova da podigne kvalitet života na selu.

Predavanje i posetu Bačkom Petrovcu organizovali su Pokrajinska vlada, Agencija za regionalni razvoj AP Vojvodine, Razvojni centar "Srce Slovenije" i Opština Bački Petrovac u okviru pripreme vojvođanske privrede za početak korišćenja sredstava iz fondova EU, koji su namenjeni ruralnom razvoju.


Izvori

Pokrajinska vlada


Tagovi

Razvoj Vojvodine Ruralni razvoj Branislav Bugarski Franc Bogovič Slovenačka iskustva Korišćenje EU gondova Bački Petrovac