Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 16.03.2020. 19:00

Podsticaji za biljnu proizvodnju biće isplaćeni i bez zahteva

Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu poslednjeg preseka stanja iz 2019. svim poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2020. godinu, iako nisu podnosili zahtev.

Foto: Danijela Plavšić
  • 2.044
  • 101
  • 0

Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede obavestila je sve poljoprivredne proizvođače koji nisu podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji u 2020. godini, da to ne moraju da čine i da će im sredstva biti isplaćena i bez tog zahteva.

Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu poslednjeg preseka stanja iz 2019. svim poljoprivrednicima koji su ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2020. godinu, iako nisu podnosili zahtev, preneo je Tanjug.

Mera predostrožnosti

Na takvu meru Uprava se odlučila zbog novonastale situacije izazvane proglašenjem vanrednog stanja zbog korona virusa, navodi se u saopštenju, navodi dalje Dnevnik.

Prijava za subvencije: 4000 dinara za biljnu proizvodnju, a 1200 regres za gorivo

Kako smo ranije pisali, iznos podsticaja je 5.200 dinara po hektaru: 4.000 dinara je osnovni podsticaj u biljnoj proizvodnji, a 1.200 dinara je regres za dizel gorivo (60 litara dizel goriva po hektaru se regresira sa po 20 dinara po litru), za maksimalno do 20 hektara zemljišta.

Opredeljeno je gotovo 10 milijardi dinara za ove dve mere - za davanje po hektaru i za davanje za gorivo, što će biti dovoljno za oko milion i 850.000 hektara oranica, odnosno 450.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.


Tagovi

Ministarstvo poljoprivrede Biljna proizvodnja Regres za gorivo Subvencije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...