Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs 2019
  • 15.02.2019. 17:00

Podsticaji za podizanje voćnjaka, vinograda i hmeljarnika

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo objavio je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja u 2019. godini.

Foto: Bigstock/ Dasha Petrenko
  • 559
  • 26
  • 0

Cilj konkursa je povećanje površina zasada voća pod sistemom protivgradne zaštite kao i povećanje površina pod novim zasadima voća i vinove loze u Vojvodini u 2019. godini. Predmet konkursa je dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke elemenata sistema za zaštitu od elementarnih nepogoda i nabavke elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka,vinove loze i hmelja.

Ivo Đinović: Kako je američki stenlej iskrčio srpsku požegaču

Predviđeno do 190 miliona dinara 

Za realizaciju Konkursa predviđeno je do 190.000.00,00 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 7.000.000 dinara. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 76.800 dinara, odnosno u razmatranje će biti uzete prijave čija je vrednost investicije jednaka ili veća od 128.000 dinara bez PDV-a.

Tekst konkursa pogledajte ispod.

Pravo učešća na konkursu može biti fizičko i pravno lice

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za: nabavku elemenata sistema za protivgradnu zaštitu s naslonom, elemenata sistema za protivgradnu zaštitu (bez naslona – stubova), nabavku stubova za podizanje zasada, zatim, stubova za podizanje zasada hmelja, žica za ograđivanje parcela, stubova za ogradu, žica za ograđivanje parcela, sistema protiv smrzavanja "anti-frost". 

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po Konkursu, ali za više namena u okviru jedne tačke, kao i po više tačaka do navedenog maksimalnog iznosa. Pravo učešća na konkursu može biti fizičko i pravno lice:

1. fizičko lice:

  • nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;
  • preduzetnik nosilac registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;

2. pravno lice:

  • privredno društvo nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva;
  • zemljoradnička zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva;
  • složena zadruga nosilac registrovanog komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva.

Aleksandar Petrović: Vinogradarska godina se više ne poznaje po Svetom Trifunu

Konkurs je otvoren do 15. marta.

Prijavu na Konkurs s traženom dokumentacijom dostavljati poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo 21000 Novi Sad Bulevar Mihajla Pupina broj 16 s naznakom: Konkurs za dodelu sredstava sufinansiranje investicija u nabavku opreme za zaštitu od vremenskih elemenata potrebnih za podizanje proizvodnih zasada voćaka, vinove loze i hmelja u 2019. godini ili lično na pisarnici u zgradi Pokrajinske vlade AP Vojvodine, svakog radnog dana od 9 do 14 sati. Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/456-267, od 10 do 12 sati. Konkurs je otvoren do 15. marta.


Povezana biljna vrsta

Vinske sorte vinove loze

Vinske sorte vinove loze

Engleski naziv: Wine grape | Latinski naziv: Vitis vinifera

Vinske sorte vinove loze beloga grožđa gaje se na peskovitim zemljištima, a teža zemljišta su povoljnija za crne (obojene) sorte, pre svega zbog svog povoljnijeg toplotnog režima,... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Konkurs Vojvodina Voće Vinova loza Uzgoj hmelja


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetaju nego šta, i u februaru!

Slikala u blizini Tršića Sofija Knežević