Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mere Vlade
  • 30.04.2020. 10:00

Policijski čas do subote u pet ujutru, za vikend zabrana kretanja kao i radnim danima?

Najavljena je mera kojom bi, za 1. maj, policijski čas počeo danas od 18 i trajao do subote u pet ujutru, dok bi u subotu i nedelju zabrana kretanja bila od 18 do pet ujutru.

Foto: Julijana El Omari
  • 503
  • 25
  • 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da od bolesti i odluke lekara zavisi kada ćemo se vratiti normalnijem životu. Istakao je da ne isključuje mogućnost da se u toku sledeće nedelje ukine vanredno stanje i da posle toga ne bude policijskog časa. Predložiće meru za 1. maj, kojom bi policijski čas počeo danas, u četvrtak, od 18 i trajao do subote u pet ujutru, dok bi u subotu i nedelju zabrana kretanja bila od 18 do pet ujutru, rekao je za RTS.

Dodaje da će penzioneri moći dvaput dnevno tokom celog dana da budu na ulici i to posle 18.00. Dodatno pravilo je zabrana okupljanja ljudi. Svako okupljanje više od pet ljudi biće prekršaj.

Kako do dozvole za kretanje tokom policijskog časa? Evo informacija

Takođe, kako Javni servis prenosi, Skupština Srbije potvrdila je odluku o vanrednom stanju i Zakon o potvrđivanju uredbi koje je Vlada, uz supotpis predsednika Republike, donela za vreme vanrednog stanja. Poslanici su potvrdili 44 uredbe, a 12 uredbi se odnosi na mere za vreme vanrednog stanja.

Potvrđena Uredba kojom se pomaže poljoprivrednim gazdinstvima

Usvojen je rebalans budžeta za 2020. godinu, koji se pred poslanicima našao zbog korišćenja sredstava radi otklanjanja štetnih posledica usled epidemije koronavirusa, kao i Uredba o načinu uplate jednokratne novčane pomoći punoletnim građanima od 100 evra.

Počela isplata novčane pomoći za ugrožene poljoprivrednike

Potvrđene su i Uredbe o finansijskoj podršci poljoprivrednim gazdinstvima i o novčanoj pomoći poljoprivrednicima.

Podsetimo, prema najavama Biljane Petrović, direktorke Uprave za agarna plaćanja, za najugroženije poljoprivrednike u Srbiji, koji imaju najviše problema zbog pandemije korona virusa, počela je isplata novčane pomoći, a očekuje sa da će biti završena do kraja sledeće nedelje.


Tagovi

Uredbe Pomoć poljoprivrednim gazdinstvima Biljana Petrović Aleksandar Vučić Policijski čas Zabrana kretanja Vanredno stanje


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li znate koje su ovo životinje? Mala pomoć: Majka ih je okotila 13 :D