• Protesti poljoprivrednika
  • 25.11.2015. 09:00

Poljoprivrednici danas u Beogradu u pet do 12

Vojvođanski poljoprivrednici najavili su da će danas u pet do 12 u koloni na traktorima doći u Beograd.

Foto: depositphotos.com
  • 297
  • 14
  • 0

Vojvođanski poljoprivrednici najavili su da će danas u pet do 12 u koloni na traktorima doći u Beograd, ispred Skupštine Srbije, kako bi iskazali nezadovoljstvo predloženim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i zatražili njegovo povlačenje iz skupštinske procedure.

Traktori kao apel i upozorenje

Kako je navedeno, defile traktora je akcija apela i upozorenja, u organizaciji Lige paora Vojvodine i Lige socijaldemokrata Vojvodine, bez blokade puteva i zaustavljanja saobraćaja, u skladu sa propisima o pravu na javno okupljanje i slobodu govora.

Ministarstvo unutrašnjih poslova dozvolilo je "određenom broju traktora" da uđu u Beograd, dođu do Skupštine Srbije i predaju zahteve za povlačenje Predloga zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske procedure.

Poljoprivrednici iz nekoliko mesta u Vojvodini, nezadovoljni Predlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu koji je u skupštinskoj proceduri, krenuli su juče traktorima u protestnu vožnju ka Beogradu, ali ih je policija zaustavila u Zrenjaninu, Zmajevu, Novoj Crnji, Kikindi, Sutjesci i Stajićevu.

Paori ne odustaju

Predsednik asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš, izjavio je da očekuje da će im se pridružiti i oni paori koji su bili uplašeni i nisu verovali da postoje oni koji smeju da protestuju. "Nećemo odustati, jer nemamo na šta da se vratimo kući", kazao je Kiš i dodao da je protest poljoprivrednika organizovan u skladu sa zakonom i da policijske blokade mogu da dovedu i do blokade puteva. "Ne želimo da kažu da su paori blokirali puteve, jer je zapravo policija blokira kolone traktora i time ugrožava saobraćaj", kazao je Kiš.

Foto: depositphotos.com; werve


Izvori

beta.rs


Tagovi

Kolona traktora Apel upozorenja Paori Protesti Zakon o zemljištu Beograd MUP Vojvodina Nezadovoljni poljoprivrednici