Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obrenovac
  • 27.04.2016. 11:30

Poljoprivrednici potpisali ugovore sa donatorima

17 poljoprivrednih proizvođača potpisalo je ugovore o donaciji sa nemačkom organizacijom ASB i fondacijom Divac.

  • 170
  • 23
  • 0

Sedamnaest poljoprivrednih proizvođača koji su 2014. godine pretrpeli štetu od poplave potpisali su ugovore o donaciji sa nemačkom organizacijom ASB i fondacijom Divac.

Reč je o nastavku realizacije projekta pomoći poplavljenim domaćinstvima koji osećaju štetu i dve godine nakon poplava.

Pomoć poljoprivrednicima za unapređenje gazdinstava

"Mi smo se potrudili da za svako poljoprivredno gazdinstvo obezbedimo pomoć za koju su sami poljoprivrednici rekli da je njima najvažnija, kako bi nastavili sa svojim radom što uspešnije, unapredili svoje gazdinstvo i obezbedili više sredstava za svoju porordicu, to jeste i cilj ovog projekta, da se ekonomski osnaže sve porodice koje su imale štetu od poplava. Potrudili smo se da što pre potpišemo ugovore sa poljoprivrednicima kako bi oni na vreme dobili različita đubriva i semenske materijale za prolećnu setvu. U narednom periodu snabdećemo određeni broj poljoprivrednika, poljoprivrednom mehanizacijom, a takođe važan deo ovog projekta, jeste i podrška privrednicima", ističe Uroš Delić iz fondacije Divac.

Prema rečima poljoprivrednika ova pomoć će im koristiti u obavljanju prolećnih setvenih poslova, a ovoga puta pomoć je dodeljena poljoprivrednicima iz sela Poljane i Konatice.

Osim njih još 80 poljoprivrednih domaćinstava sa područja opštine Obrenovac u narednom periodu očekuje donaciju u poljoprivrednom materijalu. Do kraja meseca predstavnici donatorskih organizacija obićiće domaćinstva kojima je isporučena pomoć, kako bi uvideli da li prolećna setva teče po datom planu.


Tagovi

Pomoc Donacija Poljoprivrednici Fondacija Divac Semenski materijal Djubrivo Prolecna setva Poljane Konatice


Autorka

Mirjana Stepic

Više [+]

Mirjana je diplomirani novinar, dete sa sela i entuzijasta u duši. Novinarstvom se bavi od 2008.godine.