Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vladičin Han
  • 13.11.2015. 18:30

Poljoprivrednicima dodeljena 21.000 sadnica

Turska razvojna agencija donirala je voćarima sa područja opštine Vladičin Han 21.000 sadnica šljive, dunje i višnje.

Foto: depositphotos.com
  • 48
  • 2
  • 0

Voćari sa područja opštine Vladičin Han dobili su danas 21.000 sadnica šljive, dunje i višnje, koje im je donirala Turska razvojna agencija.

Poslanik u Skupštini Srbije iz Vladičinog Hana Goran Mladenović, izrazio je očekivanje da će donacija doprineti da se taj kraj prepozna kao voćarski, jer su u pitanju sertifikovane sadnice od kojih se očekuje dobar rod. Sadnice voća dobilo je 84 poljoprivrednika iz Vladičinog Hana, a u isto vreme je podeljeno i 20.000 sadnica malina, koje su obezbeđene iz opštinskog budžeta za poljoprivredu.

"To je još jedan u nizu koraka koje opština preduzima u razvoju poljoprivredne proizvodnje. Sadnice malina opština deli drugi put ove godine. U proleće je bilo podeljeno 120.000 sadnica maline, kada je 120 domaćinstava dobilo po 1.000 sadnica. Vladičin Han pretenduje da postane voćarski kraj", kazao je Mladenović, koji je istakao da su napori lokalne samouprave da podstiče uzgajanje voća već počeli da daju rezultate, pa je tako ove godine iz sela Manjak u opštini Vladičin Han prvi put izvezeno 450 tona malina.

Foto: depositphotos.com; halfpoint


Izvori

beta.rs


Tagovi

Donacija sadnica Poljoprivrednici Voćari Vladičin Han Goran Mladenović Razvoj poljoprivredne proizvodnje