Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredne subvencije
  • 30.07.2019. 19:00

Poljoprivrednicima u Vojvodini 227 miliona dinara

Više od 227 miliona dinara dodeljeno je poljoprivrednicima u Vojvodini za nabavku opreme i mehanizacije neophodne za razvoj poljoprivredne proizvodnje. Sredstva za sufinansiranje poljoprivrednih gazdinastava u sektoru povrća, voća i ostalih useva dobila su 142 proizvođača. 

Foto: Đorđe Simović
  • 120
  • 5
  • 0

Više od 227 miliona dinara izdvojeno je za čišćenje i pranje proizvoda, za berbu, sortiranje i kalibriranje, za pakovanje i obeležavanje proizvoda, za skidanje useva i ostalu opremu koja je važna za dalju poljoprivrednu proizvodnju.

Podsticajna sredstva neophodna za razvoj poljoprivrede

Pokrajinski premijer Igor Mirović naglasio je da su ovakva ulaganja u poljoprivredu veoma značajna i neophodna ne samo za trenutni razvoj poljoprivredne proizvodnje već i za budućnost ove privredne grane u našoj zemlji.

"Glavni naš zajednički zadatak mora biti vezan za angažovanje u delu podsticanja prerade u malim, srednjim i velikim kompanijama. U malim i srednjim poljoprivrednim gazdinstvima i u velikim kompanijama koje treba da otkupljuju proizvode od poljoprivrednika", naveo je Pokrajinski premijer Igor Mirović.

Najveće interesovanje poljoprivrednika na ovom konkursu bilo je za nabavku solarnih panela za pokretanje pumpi za navodnjavanje i kada je u pitanju povrtarska i voćarska proizvodnja, ali isto tako i kada je u pitanju ratarska proizvodnja.

U poslednje tri godine, udvostručena sredstva za poljoprivredu

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević istakao je da su u poslednje tri godine udvostručena sredstva za sufinansiranje poljoprivrede u Vojvodini koja je izdvojila Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine.

"Ponosan sam što ova Pokrajinska vlada prepoznaje značaj i potrebu ulaganja u poljoprivrednu proizvodnju. Agrarni budžet je od formiranja ove Pokrajinske vlade značajniji nego ikada pre i nikada nije bilo ovoliko finansijskih sredstava za registrovana poljoprivredna gazdinstva. Podsećam vas da je od 2016. u odnosu na ono što je bilo opredeljeno pre formiranja ove vlade za poljoprivredna gazdinstva, do sada odvojeno 50 odsto više sredstava za subvencionisanje poljoprivrednih gazdinstava", naveo je Radojević.

I u budućnosti, ulagaće se u konkretne subvencije

Pokrajinski premijer Igor Mirović podsetio je da je Pokrajinska vlada u protekle tri godine obavila konsolidaciju javnih finansija, odnosno finansijskih sredstava na području Vojvodine iz kojih se, kako je rekao, sve više odvaja za poljoprivredu a samim tim i, naglasio je, sve više novca i za konkurse i konkretne subvencije.

U Pokrajinskoj vladi ovom prilikom najavljeno je da će se iz budžeta Vlade Vojvodine i u buduće ulagati u novu opremu i mašine u segmentu proizvodnje i prerade povrća, voća i drugih useva kako bi poljoprivredna proizvodnja bila još uspešnija.


Tagovi

Podsticajna sredstva Poljoprivrednici u Vojvodini Igor Mirović Vuk Radojević


Autorka

Andrijana Glišić

Više [+]

Strast prema saznavanju odvela ju je u novinarstvo, ljubav prema novim tehnologijama u digitalne medije, a u agrarne nauke ušla je sasvim spontano. Smatra da je poljoprivreda u korenima svakog čoveka na planeti.