Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vanredno stanje u Ivanjici
  • 14.01.2017. 13:30

Pomoć za najugroženija seoska domaćinstva

Najugroženija seoska domaćinstva opštine Ivanjica dobiće stočnu hranu kao pomoć. Svi šumarski i lovni inspektori će pomagati stanovništvu u borbi protiv vremenskih nepogoda.

Foto: Skeeze / Pixabay
  • 1.677
  • 427
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine zatražilo je od Direkcije za robne rezerve da se u što kraćem roku pripremi stočna hrana kao pomoć najugroženijim seoskim domaćinstvima opštine Ivanjica. Zbog vanrednog stanja koje je u ovom području izazvao visoki snežni pokrivač, opština Ivanjica obratila se za pomoć resornom ministarstvu, kako bi se obezbedila hrana za oko 4000 ugroženih grla goveda.

Stočna hrana bi na molbu nadležnih u Ivanjici, pre svega bila upućena mesnim zajednicama Brusnik, Ostatija, Devići, Pridvorica, Srednja Reka, Kušići, Brezova, Močioci i Osonica, koje su u ovom trenutku najugroženije, a gde živi najveći broj stanovnika koji se bavi stočarstvom.

Sneg otežava normalno funkcionisanje meštana

U Opštini Ivanjica je u utorak, 10. januara, proglašeno vanredno stanje zbog problema koje je sneg izazvao u višim predelima opštine i nemogućnosti da se pročiste svi lokalni i nekategorisani putevi. Kako je izjavio zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, zbog niskih temperatura zaledile su vodovodne i kanalizacione instalacije u seoskim školama, samim tim nema uslova za održavanje nastave. Takođe, ima dece koja dosta pešače do škole, a nadležne službe ne mogu da sve nekategorisane i lokalne puteve privedu nameni i osposobe za nesmetano kretanje vozila i pešaka, bez obzira na to što se oni neprekidno čiste.

Šumarska i lovna inspekcija u službi štabova za pomoć stanovništvu

Na zahtev ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislava Nedimovića, Uprava za šume stavila je na raspolaganje sve kapacitete šumarske i lovne inspekcije štabovima za pomoć stanovništvu u borbi protiv vremenskih nepogoda. Svi šumarski i lovni inspektori će u cilju rešavanja problema izazvanih obilnim snežnim padavinama, naročito u opštinama u kojima je proglašeno vanredno stanje, biti u službi štabova, a na raspolaganje će staviti i službena terenska vozila. Uprava za šume, takvu preporuku prosledila je i JP "Srbijašume" i Lovačkom savezu Srbije.

Foto: Skeeze / Pixabay


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Sneg Ivanjica Srbija Ministarstvo poljoprivrede Vanredno stanje Pomoć Stočna hrana Putevi Smetovi Ministar Branislav Nedimović Momčilo Mitrović Srbijašume Lovački savez Srbije Šumarska inspekcija Lovna inspekcija Uprava za šume


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.