Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Elementarna nepogoda
  • 07.08.2015. 15:40

Poplava u makedonskom selu odnela živote!

U nevremenu koje je zahvatilo Tetovo i okolinu smrtno je stradalo pet osoba, među kojima su i deca, dok je jedna osoba nestala.

Foto: Arben Celi
  • 56
  • 3
  • 0

Scenario iz februara, kada su potopljene kuće, putevi i poljoprivredne površine u Makedoniji punile naslovne stranice, opet se ponavlja. Zbog obilnih kišnih padavina koje su u ponedeljak zahvatile tu zemlju, poplavljeno je nekoliko gradova.

Velika tragedija se odvila u ruralnom kraju u Makedoniji, gde je poplavljeno naselje koje je trenutno odsečeno od ostatka sveta. Prema javljanju makedonskih medija, poplavljene su brojne ulice i kuće.

Upozoravali na poplavu

U nevremenu koje je zahvatilo Tetovo i okolinu smrtno je stradalo pet osoba, među kojima su i deca, dok je jedna osoba nestala.

Kako je javila makedonska agencija MINA, u poplavi je nastradalo dete od 10 godina, a u bolnicu u Tetovu je dovezeno i beživotno telo 13-godišnje devojčice.

Prema nepotvrđenim informacijama, u Šipkovici je stradalo još dvoje dece, starih dve i sedam godina, a život je izgubio i jedan 80-godišnji muškarac dok se vraćao iz seoske džamije. Još uvek se traga za šestogodišnjom devojčicom iz tetovske Šipkovice.

"Nekoliko puta smo apelovali na vlasti da se očisti korito reke. Osim toga, obale reke Pena su poznate po ilegalnoj gradnji. Sve je to rezultiralo ovom bujicom. Moja i kuće moje braće su dva metra pod vodom. Neviđeni horor", kazao je jedan stanovnik. Makedonska Vlada je odlučila da isplati jednokratnu pomoć od 500 evra porodicama zahvaćenim nevremenom.

Foto: Arben Celi


Tagovi

Makedonija Elementarna nepogoda Šipkovica Padavine Stradali Pomoć porodicama


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D