Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zbog kiša se izlivaju reke
  • 08.11.2016. 14:30

Poplave ponovo prete Srbiji?

Do 10. na 11. novembar vodostaji će biti u umerenom i većem porastu sa dostizanjem granica redovne odbrane od poplava. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Foto: bigstockphoto.com/Elena Larina
  • 196
  • 26
  • 0

Zbog obilnih kiša i izlivanja reka u Opštini Tutin je evakuisano četiri porodice. Ugrožen je centar Sjenice kao i 20 domaćinstava u kruševačkim selima Veliki Šiljegovci i Kaonik, piše Blic.

Izlila se i reka Uvac zbog čega je obustavljen saobraćaj na deonici Sjenica-Nova Varoš. Usled velike količine padavina došlo je i do izlivanja Ribarske reke u gornjem toku što je ugrozilo tri domaćinstva.

U proteklih 24 sata na teritoriji Kruševca palo je 52,5 litara kiše po kvadratnom metru prema podacima meteorološke stanice. I Zapadna Morava je izašla iz svog korita u jednom delu, kod mesta Jasike, ali za sad nema značajnijeg porasta vodostaja. Na Rasini je takođe zabeležen veći nivo vodostaja.

Na području Topličkog okruga formirali su se i izlili bujični potoci koji su poplavili neke seoske puteve. Obimne padavine, od 60 litara kiše u samo 10 sati uticale su da se nivo Toplice podigne za 1,5 metar.

Upozorenje Hidrometerološkog zavoda Srbije

Republički hidrometeorološki zavod Srbije upozorava da će vodostaji na Limu do 10. na 11. novembar biti u umerenom i većem porastu s približavanjem granici vanredne odbrane od poplava. Na gornjem toku Južne Morave sa pritokama Jablanica, Veternica, Pusta, Toplica i Vlasina, zatim na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama Bjelica, Moravica, Rzav, Skrapež i Đetinja, kao i na Ibru, Belom i Crnom Timoku vodostaji će do 10. na 11. novembar biti u umerenom i većem porastu sa pevazilaženjem granica redovne odbrane od poplava. Na Rasini, Crnici i Resavi vodostaji će do istog perioda biti u umerenom i većem porastu sa dostizanjem granica redovne odbrane od poplava. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja.

Foto: bigstockphoto.com/Elena Larina


Tagovi

Poplave Izlivanje reka Vodostaj Uvac Južna Morava Zapadna Morava Rasina Redovna odbrana od poplava


Autorka

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.