Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vodostaj
  • 16.12.2022. 09:00

Poplave u Gnjilanu, porast vodostaja na Južnoj Moravi i Limu

Na osnovu aktuelne hidrološke situacije, Srbijavode proglasile su režim redovne odbrane od poplava na delu reke Lim

Foto: Vladimir Aleksić (ilustracija)
  • 51
  • 6
  • 0

Obilne padavine tokom srede uveče izazvale su poplave pojedinih stambenih objekata kuća u gradu Gnjilanu na Kosovu i Metohiji, kao i u pojedinim selima, a značajna šteta je pričinjena i poljoprivredi, piše Telegraf.

U mestu Kuzmin usled obilnih padavina izlila se i reka Drenica. Sekretar Privremenog organa opštine Kosovo Polje Zoran Ćirković ukazao je da je padavina manje nego pre mesec dana, kada su ovo mesto takođe ugrozile poplave i kada je voda oštetila 13 domaćinstava, saopšteno je iz Kancelarije za KiM, a prenosi Tanjug.

Na Južnoj Moravi kod Mojsinja i na Limu kod Prijepolja narednih 48 sati vodostaji će biti u većem porastu i kretaće se između granica redovne i vanredne odbrane od poplava. Na Ibru kod Raške narednih 48 sati vodostaj će biti u porastu i dostići će granicu redovne odbrane od poplava, upozorenje je RHMZ.

Takođe, vodostaj Velike Morave je u porastu sa tendencijom porasta naredna tri dana.

Prijepolje spremno dočekuje najavljeni vodeni talas

Na osnovu aktuelne hidrološke situacije, Srbijavode proglasile su režim redovne odbrane od poplava na delu reke Lim. Prema rečima predsednika Vladimira Babića, opština Prijepolje spremna dočekuje najavljeni vodeni talas koji bi je tokom vikenda mogao zahvatiti obzirom da se najavljuju veće količine padavina na severu Crne Gore, prenosi RINA.

Kako dalje otkriva Toppress, reka Lim, se inače, izlila se 20. novembra na nekoliko mesta, a pod vodom se našlo više objekata i dve kuće u pribalnom području zbog čega je uvedena vanredna situacija u ovoj opštini.

U toku večeri na severu i severoistoku Srbije, a tokom noći ka suboti i u subotu ujutru i u centralnim i zapadnim krajevima (uključujući i šire područje Beograda) lokalni pljuskovi uz količinu padavina i preko 20 mm za tri sata.


Tagovi

Poplave Vodostaj Odbrana od poplava Porast Vladimir Babić Reka Lim Južna Morava Velika Morava


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...