Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplave
  • 18.01.2023. 10:30

Poplave u jugozapadnoj Srbiji, raste vodostaj Lima i Ibra, Grabovica se izlila

Potpećko jezero je puno, Lim nadolazi, od ponoći do jutarnjih sati vodostaj je porastao za 70 centimetara, što je pola metra ispod granice vanredne odbrane od poplava.

Foto: Depositphotos/ChiccoDodiFC (ilustracija)
  • 97
  • 12
  • 0

Obilne padavine napravile su najveće probleme u Sjenici. Izlila se reka Grabovica koja je poplavila oko 40 objekata u naselju Bukreš i šest objekata u centru grada kao i podrum jedne osnovne škole. 

Direktor "Srbijavoda" Goran Puzović rekao je za RTS da padavine danas neće prestati i da će se nastaviti i sutra, prvenstveno u Crnoj Gori i na KiM i u delu jugozapadne Srbije koje su padavine zahvatile i u tom delu Srbije vodostaji rastu.

Kako potvrđuje Republički hidrometeorološki zavod Srbije, do četvrtka ujutro (19.01.) oblačnost koja će u Crnoj Gori uslovljavati izuzetno obilne padavine (od 100 do 150 mm, lokalno i više) svojom periferijom zahvatiće zapadne delove Kosova i Metohije (uz količinu preko 100 mm), kao i jugozapadnu Srbiju, naročito oblast južno od linije Priboj - Prijepolje - Sjenica - Novi Pazar, gde će pasti od 40 do 80 mm kiše. Sneg se očekuje samo na najvećim visinama iznad 1.500 - 1.600 m. U ostalim krajevima Srbije znatno manja količina padavina.

Obilne padavine prave probleme i u Bosni i Hercegovini. Ugrožen i vodostaj na Ibru, a očekuje se nagli i veliki porast vodostaja na reci Lim kod Prijepolja.

Potpećko jezero je puno, Lim nadolazi, od ponoći do jutarnjih sati vodostaj je porastao za 70 centimetara, što je pola metra ispod granice vanredne odbrane od poplava.

U četvrtak (19.01.) će se zona intenzivnih padavina izmestiti ka istoku i jugoistoku Srbije, gde se očekuje od 20 do 50 mm za 24 h.


Tagovi

Poplave Vodostaj Lim Ibar Grabovica Padavine Odbrana od poplava


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta