Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Anketa
  • 19.05.2024. 09:00

Posetioci sajma: Planiraju kupovinu traktora, ali "drže palčeve" da ga osvoje u nagradnoj igri

Na mestu gde se ubacuju popunjene ulaznice uvek je velika gužva. Nagrada je traktor John Deere 5045d koji daruje kompanija Kite.

Foto: Dinka Bogunović
  • 724
  • 62
  • 0

Međunarodni novosadski Sajam poljoprivrede održava se 91. put, a već po otvaranju veliki broj posetilaca pohrlio je da vidi šta se nudi ove godine. Proverili smo da li dolaze samo da šetaju i pojedu pljeskavicu ili je ovo i dobra prilika za kupovinu mehanizacije ili stoke.

Iako će mnogima možda zvučati neverovatno, Radiša Tanasijević iz Donje Trnave kod Topole posećuje Poljoprivredni sajam već punih 50 godina.

"Dolazim od 1974. godine, a na sajmu sam davno kupio i svoju prvu prikolicu, Tehnostroj Ljutomer. Stari sam poljoprivrednik, sejem pšenicu, kukuruz, ali najviše se bavim voćarstvom, imamo velike zasade šljive", kaže naš sagovornik.

Radiša neće kineski traktor 

Ovog puta, "merka" traktor, jer uskoro planira kupovinu.

"Zanima me IMT 565 sa prednjom vučom, neću kineski traktor da kupujem. Prošle godine cena mu je bila 24.500 evra. Sada ćemo da vidimo šta se nudi, samo novi traktor me interesuje", izričit je Tanasijević.

Milana Savanovića iz Manđelosa kod Sremske Mitrovice zatekli smo kako razgleda tanjirače. Ipak, one ga toliko ne zanimaju, jer je i on namerio da pazari traktor.

Savanović traži ArmaTrac do 85 konjskih snaga

"Došao sam da vidim koje su cene na sajmu, ovde uglavnom bude povoljnije i bude raznih popusta. Želja mi je da kupim ArmaTrac do jačine 85 konjskih snaga, jer se bavim ratarstvom."

Stižu i iz okolnih zemalja

A među posetiocima ima i mnogo onih koji dolaze iz inostranstva, najčešće iz država u regionu. Među njima su i dve drugarice iz okoline Rogaške Slatine u Sloveniji.

"Došli smo autobusom, nas četrdesetoro. Prvi put smo ovde", kaže Andrea Mužerlin.

Andrea Mužerlin stigla iz Slovenije

Iako ne planira da bilo šta kupuje, zanimljivo joj je da vidi šta je izloženo, jer se i sama bavi prodajom poljoprivredne opreme.

"Radim u firmi koja prodaje opremu, semena, ali i poljoprivredne mašine. Koliko sam do sada videla, ovde je zaista široka ponuda", kaže naša sagovornica.

Svako je na sajam stigao iz svojih razloga: da prošeta, proveri i uporedi cene ili da nešto konkretno kupi. Jedno im je zajedničko: svi se potajno nadaju da će osvojiti ovogodišnju nagradu u poklon igri za posetioce. Zato je na mestu gde se ubacuju popunjene ulaznice uvek velika gužva. Nagrada je traktor John Deere 5045d koji daruje kompanija Kite.

"Ubacio sam kupon, a nagrada je sjajna. Naravno da se nadam da će mene izvući, bilo bi fantastično", entuzijastičan je Stanko Sretenović iz Despotovca (naslovna fotografija) koji obrađuje oko 20 hektara zemlje i traktor bi mu, kaže, dobro došao.

Razgledanje ili kupovina? (foto: Julijana Kuzmić)

A da li će baš on ili neko drugi dobiti traktor znaće se nakon izvlačenja koje je zakazano za poslednji dan sajma, 23. maj u 17 sati. Tradicionalno, održaće se na platou ispred sajamske fontane.

Do tada, svi posetioci sajma mogu da popune na poleđini unaznice svoje podatke i da je ubace u kutiju. Cena pojedinačnih ulaznica je 800 dinara, a đaci, penzioneri i deca do 14 godina ulaz plaćaju 400 dinara. Kolektivne karte, za 15 i više osoba, koštaju 600 dinara. Porodični dan će biti sreda (22. maj) kada će jedna porodica, bez obzira na broj dece do 14 godina, moći da uđe na sajam sa jednom kupljenom kartom od 800 dinara.


Tagovi

Anketa Posetioci sajma Mehanizacija Nagradna igra 91.sajam pojoprivrede Tradicija


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".


Partner