Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Unapređenje poljoprivrede
  • 16.04.2015. 14:36

Potencijalna saradnja Srbije i Zambije

Tema razgovora bila je potencijalna saradnja u oblasti poljoprivrede i unapređenje trgovinske razmene poljoprivrednih proizvoda.

  • 91
  • 2
  • 0

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Zoran Rajić i pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju Milanka Davidović, sastali su se danas, 16. aprila 2015. godine, sa ministrom spoljnih poslova Zambije Heri Kalabom, u prostorijama resornog ministarstva.

Tom prilikom, zvaničnici dveju zemalja razgovarali su o potencijalnoj saradnji u oblasti poljoprivrede, naročito po pitanju prenošanja stručnih znanja naših eksperata. Ministar Kalaba izjavio je da bi srpski stručnjaci koji rade u istraživačkim institutima mogli značajno da doprinesu razvoju poljoprivrede u Zambiji.

Bilo je reči i o unapređenju trgovinske razmene poljoprivrednih proizvoda, koja je do sada bila na skromnom nivou.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije uputili su poziv delegaciji Zambije da posete Sajam poljoprivrede, koji će se održati od 9. - 15. maja u Novom Sadu, što bi ujedno bila i prilika da se nastave razgovori o mogućnostima potencijalne saradnje.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Srbija Zambija Razmena poljoprivrednih proizvoda Milanka Davidović Zoran Rajić Heri Kalaba Razvoj poljoprivrede Ministarstvo poljoprivrede Razmena poljoprivrednih proizvoda Sajam poljoprivrede

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta