Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa freze
  • 28.09.2022. 12:00

Pozajmili traktor za 50 evra, pa ukrali frezu da bi "prebili" dug

Dvojica iz okoline Čačka su ukrali frezu u vrednosti od 37.000 dinara, da bi je prodali poznaniku koji im je pozajmio traktor.

Foto: Julijana Kuzmić (ilustracija)
  • 273
  • 51
  • 0

Iz naselja Viljuša, u opštini Čačak, M. J. je osuđen na šest meseci kućnog zatvora i N. R. iz Vapa, susednog mesta, na četiri meseca uslovno zbog krađe. Presudu je izrekao Osnovni sud u Čačku, prenosi Glas zapadne Srbije.

Oni su prošle godine u januaru pozajmili traktor od poznanika uz naknadu od 50 evra, da bi potom otišli u Banjicu na Jelici i od seljaka ukrali frazu u vrednosti od 37.000 dinara. Frezu su prikačili na traktor i tu mašinu prodali istom poznaniku za 150 evra, tako što im je uz odbijeni trošak zakupa traktora, ostalo da podele po 50 evra.

Krava sa teletom srećnom pronalazaču

Podsetimo kako su Milojku Dimitrijeviću iz Lunovog sela kod Užica, u novembru 2019. godine, ispred gradskog stadiona gde prodaje kupus ukrali traktor. Kada je prošlo dve godine od tog događaja Dimitrijević se opredelio na zanimljiv korak, jer nadležni organi još nisu pronašli mašinu, prenosi Užice oglasna tabla.

On je odlučio da preuzme stvar u svoje ruke i da onome ko sazna gde mu je traktor pokloni kravu sa muškim teletom ili protivvrednost u novcu. Dimitrijević je kroz šalu i ironiju govorio da mu se počinioc može javiti, kako bi dobio saobraćajnu od traktora, jer su prevelike kazne da bi vozio bez papira. 

Do danas, nije poznato da mu se iko javio, a traktor pronađen.


Tagovi

Krađa Ukradena freza Ukrali traktor Pozajmio traktor Milojko Dimitrijević Poklonio kravu


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva