Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pokrajinska vlada
  • 28.12.2015. 18:00

Poziv predsedniku da ne potpiše sporni Zakon

Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški pozvao je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne potpiše izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

  • 50
  • 2
  • 0

Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški pozvao je danas predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne potpiše izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Bogaroški je za Radio-televziju Vojvodine rekao da na Odboru Skupštine Srbije za poljoprivredu u subotu nisu prihvaćeni amandmani pokrajinske skupštine, već da su samo neka rešenja ugrađena u amandmane poslanika većine. "Suštinski problemi ostaju, jer institut prodaje zemlje i davanja 30 odsto državnog poljoprivrednog zemljišta na 30 godina isključivo pravnim licima ostaju kao rešenja", rekao je Bogaroški.

On je ocenio da je evidentno da vojvođanski amandmani neće biti prihvaćeni ni nakon rasprave i podsetio da je predsednik Srbije već jednom odbio da potpiše zakon za koji je smatrao da je štetan. "Mislim da postoji osnov da postupi isto, jer je ovaj zakon štetan za domaće poljoprivrednike, u suprotnosti je sa strategijama razvoja poljoprivrede, akcenat stavlja na pravna lica, odnosno tajkune i strance, isključuje poljoprivrednike kao fizička lica, u njemu postoje neustavni delovi, nisu precizno utvrđeni svi uslovi za davanje zemlje u zakup", rekao je Bogaroški.

Ocenio je i da su obrazloženja za neprihvatanje amandmana Skupštine Vojvodine "na nivou apsurda". "Zakon će dovesti u egzistencijalni problem one koji su do sada zakupljivali, licitirali i uredno plaćali zemljište", zaključio je Bogaroški.


Izvori

beta.rs


Tagovi

Branislav Bogaroški Tomislav Nikolić Amandmani Zakon o poljoprivrednom zemljištu Domaći poljoprivrednici