Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna saradnja Srbije i SAD
  • 22.09.2016. 08:00

Poziv SAD-u da ulaže u naš prerađivački sektor

Na sastanku su dogovoreni pravci nastavka saradnje u narednom periodu koji bi doprineli povećanju trgovinske razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između dve zemlje.

  • 155
  • 16
  • 0

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović primio je u zvaničnu posetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Rendolfa Skota.

Tokom sastanka izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine i prepoznati su pravci za nastavak saradnje u narednom periodu koji bi doprineli povećanju trgovinske razmene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda između dve zemlje i prilivu novih investicija u Srbiju.

Ulaganje u prerađivačke kapacitete i izgradnju infrastrukture

Ministar Nedimović je upoznao ambasadora Skota sa prioritetima Ministarstva i rekao da će kapaciteti Ministarstva u narednom periodu biti usmereni pre svega na podizanje kapaciteta prerađivačke industrije. Nedimović je takođe istakao i da će se dalji razvoj poljoprivredno-prehrambenog sektora zasnivati na podizanju konkurentnosti i kontroli kvaliteta poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, kao i izgradnji infrastrukture koja će biti u funkciji razvoja poljoprivredno-prehrambenog sektora Srbije.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Srbija Sjedinjene Američke Države Poljoprivreda Saradnja Investicije Ulaganja Ministarstvo Ambasador SAD Branisalav Nedimović Kajl Rendolf Skot Prerađivački sektor Prehrambena industrija


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta