Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sombor
  • 19.06.2017. 10:00

Poziv uzurpatorima da se sami prijave

Gradska uprava u Somboru uputila je javni poziv poljoprivrednicima i pravnim licima koji su uzurpirali državno poljoprivredno zemljište na teritoriji tog grada da se dobrovoljno prijave i tako izbegnu zakonom propisane drastične kaznene mere.

Foto: andreas
  • 1.324
  • 65
  • 0

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović oformila je radnu grupu, čiji je zadatak da utvrdi kolika se površina državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji tog grada obrađuje bez pravnog osnova i da se pronađu i kazne uzurpatori.

Radna grupa je odmah po imenovanju uputila poziv poljoprivrednicima i pravnim licima, koji bez dozvole zemlju obrađuju, da se sami prijave i izbegnu drastične kaznene mere.

Prijavljivane radnim danima u Gradskoj upravi Sombor

Taj poziv je upućen na osnovu Odluke o skidanju useva sa poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini Republike Srbije, koja je saglasna sa Zakonom o poljoprivrednom zemljištu. Kako prenosi Dnevnik, oni na koje se taj poziv odnosi mogu dobrovoljno da se prijave radnim danima do 15 sati, u Odeljenju za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave u Somboru.

Kaznene mere protiv onih koji se dobrovoljno ne jave

Protiv onih koji su državno poljoprivredno zemljište bespravno obrađivali, a nisu se dobrovoljno prijavili, biće primenjene zakonom propisana mera, odnosno biće im skinuti usevi sa uzurpiranih površina. Protiv njih će, takođe, biti preduzete i druge zakonom propisane mere, njihova gazdinstva će biti stavljena u pasivan status, a Uprava za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede će protiv njih pokrenuti i sudske postupke.

Foto: andreas 160578 / Pixabay


Izvori

Dnevnik.rs


Tagovi

Sombor Državno zemljište Uzurpacija Kazne Zakon Dušanka Golubović


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.