Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Malinari
  • 06.06.2018. 10:30

Prekinut protest malinara u Prijepolju!

Malinari kažu da su samo privremeno prekinuli protest i da će ga nastaviti ako ne budu zadovoljni rezultatom pregovora.

Foto: Novosti / A. Rovčanin
  • 1.689
  • 84
  • 0

Malinari koji su blokirali put su Prijepolje - Bijelo Polje, obustavili su protest. Kako prenosi B92, protest je prekinut nakon sastanka sa narodnim poslanikom Krstom Janjuševićem iz Srpske napredne stranke. Ne zna se šta je dogovoreno, ali je poznato da će se predstavnici malinara sasatati sa nadležnima iz Ministarstva.

"Malinarima je naglašeno da država ne može da garantuje otkupnu cenu, ali želi da razgovara sa njima", rekao je Janjušević, dok je predsednik udruženja Limska dolina Boban Purić kazao"Nadamo se da ćemo nakon razgovora koji slede uspeti da ostvarimo naše ciljeve. Cena maline na tržištu ide uzlaznom putanjom, što nas svakako raduje".

Malinari su dodali da su samo privremeno prekinuli protest, i da će ga nastaviti ako ne budu zadovoljni rezultatom pregovora. 

Nedimović: Neće biti razgovora o otkupnoj ceni

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je za RTS da će sutra u Ministarstvu poljoprivrede razgovarati sa malinarima o svim problemima i pokušati da nađu rešenje, ali da neće biti razgovora o otkupnoj ceni: "Razgovaraćemo o načinu kako država može da im pomogne i da smanji troškove njihove proizvodnje, o kvalitetu maline i kako ćemo da je izvozimo na tržište. Ne možemo da pričamo o ceni, jer cenu određuje tržište".

Dodao je da se nada da će malinari i hladnjačari uspeti da dođu razgovorima do kompromisa, jer je to u njihovom interesu. Istakao je i da će ova godina biti teža od prethodne, kao i da nisu dobre prognoze ni za sledeću sezonu.  Naveo je i da je iz Srbije, do maja, izvezeno oko 99.000 tona maline.


Tagovi

Malinari Protest Blokada Prijepolje Branislav Nedimović Pregovori Boban Purić Krsto Janjušević


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.