Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulaganja u poljoprivredi
  • 07.01.2019. 12:00

Preporuka za 2019.: U šta ulagati?

Štedeti ili "pustiti da se obrće"? Šta kažu stručnjaci, saznajte u tekstu.

Foto: Pixabay / Alexsander-777
  • 1.958
  • 87
  • 0

Ulaskom u novu godinu, brojni se odlučuju na novi biznis, nova ulaganja. Ali, postavlja se pitanje - u šta? Tim povodom, Blic biznis ispitao je privrednike i stručnjake gde je najbolje investirati u 2019. godini. Zajednički zaključak gotovo svih sagovornika je da novac ne treba štedeti, već "pustiti da se obrće".

Prema mišljenju privrednika, i dalje su aktuelne oblasti u koje vredi ulagati - IT sektor i poljoprivreda, ali prostora ima i u oblasti reciklaže, metalskoj industriji.

Štednja je gubitak

Preduzetnici savetuju da se novac ulaže i da se ne štedi, jer je štednja gubitak. Kažu da je  svaki posao dobar posao, ako ljudi nauče da razmišljaju o ekonomiji - prvo je potrebno da promene sebe i da se finansijski obrazuju. Iako većina tako ne misli, moguće je da se sa malo troškova napravi mnogo, dodaju. 

Posebno ističu prehrambenu industriju, a kada je reč o poljoprivredi, voćarstvo i stočarstvo. Na visokom mestu su i pakovanje i konzerviranje hrane.

Ozbiljna proizvodnja na većim površinama

Mežutim, da bi ipak trebalo štedeti smatra profesor beogradskog Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić: "Kada je u pitanju biznis, najbolji je onaj u vezi sa poljoprivredom. Ulaganje u voćarstvo, na primer uzgoj jabuka, može biti ozbiljna proizvodnja, ali samo kada se radi o većoj površini, a ne o nekoliko ari voćnjaka".

Bilo kako bilo, u šta god odlučili da uložite ove godine, dobro razmislite i raspitajte se o mogućnostima, kako bi ostvarili najbolji rezultat.


Tagovi

Poljoprivreda Ulaganja Novac Voćarstvo Stočarstvo Ljubodrag Savić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve lepote dunjinog cveta