Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulaganja u poljoprivredi
  • 07.01.2019. 12:00

Preporuka za 2019.: U šta ulagati?

Štedeti ili "pustiti da se obrće"? Šta kažu stručnjaci, saznajte u tekstu.

Foto: Pixabay / Alexsander-777
  • 1.958
  • 87
  • 0

Ulaskom u novu godinu, brojni se odlučuju na novi biznis, nova ulaganja. Ali, postavlja se pitanje - u šta? Tim povodom, Blic biznis ispitao je privrednike i stručnjake gde je najbolje investirati u 2019. godini. Zajednički zaključak gotovo svih sagovornika je da novac ne treba štedeti, već "pustiti da se obrće".

Prema mišljenju privrednika, i dalje su aktuelne oblasti u koje vredi ulagati - IT sektor i poljoprivreda, ali prostora ima i u oblasti reciklaže, metalskoj industriji.

Štednja je gubitak

Preduzetnici savetuju da se novac ulaže i da se ne štedi, jer je štednja gubitak. Kažu da je  svaki posao dobar posao, ako ljudi nauče da razmišljaju o ekonomiji - prvo je potrebno da promene sebe i da se finansijski obrazuju. Iako većina tako ne misli, moguće je da se sa malo troškova napravi mnogo, dodaju. 

Posebno ističu prehrambenu industriju, a kada je reč o poljoprivredi, voćarstvo i stočarstvo. Na visokom mestu su i pakovanje i konzerviranje hrane.

Ozbiljna proizvodnja na većim površinama

Mežutim, da bi ipak trebalo štedeti smatra profesor beogradskog Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić: "Kada je u pitanju biznis, najbolji je onaj u vezi sa poljoprivredom. Ulaganje u voćarstvo, na primer uzgoj jabuka, može biti ozbiljna proizvodnja, ali samo kada se radi o većoj površini, a ne o nekoliko ari voćnjaka".

Bilo kako bilo, u šta god odlučili da uložite ove godine, dobro razmislite i raspitajte se o mogućnostima, kako bi ostvarili najbolji rezultat.


Tagovi

Poljoprivreda Ulaganja Novac Voćarstvo Stočarstvo Ljubodrag Savić

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nestvaran prizor na Fruškoj Gori

Koliko god da ste fizički spremni, Fruška Gora je uvek odličan izbor za odlazak u prirodu. Lagana šetnja, ozbiljno planinarenje, istraživanje, kampovanje, fotografisanje,...

Više [+]