Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća
  • 15.09.2022. 09:00

Prevrnuo se traktorista kod Ivanjice: Preminuo na licu mesta

Nesrećni muškarac preminuo je na licu mesta, nije mu bilo spasa, kažu meštani Osonice. 

Foto: Julijana Kuzmić (ilustracija)
  • 217
  • 67
  • 0

Na lokalnom putu u selu Osonica kod Ivanjice došlo je do saobrćajne nesreće, kada je iz još uvek neutvrđenih razloga R.N. (64) izgubio kontrolu nad traktorom, sleteo sa puta i prevrnuo se.

"Nesrećni muškarac preminuo je na licu mesta, nije mu bilo spasa. Hitna pomoć koja je došla mogla je da konstatuje samo smrt", kažu za RINU meštani Osonice. 

Ministarstvo saobraćaja subvencioniše nabavku zaštitnih ramova za traktore

"Najvеći broj povrеđеnih i poginulih u saobraćajnim nеzgodama u kojima su učеstvovali traktori su upravo vozači ili putnici na traktorima, a najčеšći razlog tomе jе upravo fatalno prеvrtanjе traktora", rеkao jе ministar saobraćaja Tomislav Momirović, kada je ranije najavljivao subvencionisanje nabavku ramova za traktore kao preventivne mere od smrtnih ishoda usled prevrtanja glavne poljoprivredne mašine.

Podatak je da u Srbiji postoji ukupno oko 450.000 traktora, a od toga tek oko 200.000 registrovano. Najveći broj su IMT modeli. Odnosno, od pomenutih 200.000 negde oko 104.000 su modeli nekadašnjeg domaćeg brenda, a od tih 104.000 oko 80.000 su mašine koje mogu da budu pokrivene ovim ramom.

Takođe, sinoć je u sudaru traktora i automobila na putu Kraljevo - Čačak poginuo je vozač traktora, dok je dvoje putnika iz automobila povređeno, preneo je Blic.


Tagovi

Traktor Prevrtanje Smrt Tomislav Momirović Saobraćajna nesreća


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Narodnu nošnju krasi prelep ukrasni kaiš.