Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lisice
  • 24.01.2018. 16:00

Prijavite divlje životinje nadležnima

U ovo doba godine je normalno da se divlje životinje nalaze blizu domova, jer su u potrazi za hranom. Ukoliko ih primetite, prijavite nadležnima.

Foto: shrinkin
  • 1.230
  • 34
  • 0

Lukave i snalažljive lisice ovih dana su se probile u dvorišta domaćina u Staroj Pazovi. Kažu da se nisu uplašili i da su ove životinje bile atrakcija za decu, koja su ih videla uživo prvi put u životu. Međutim, kokoškama je sigurno bilo drugačije, jer su mnoge - nestale.

U potrazi za hranom

U ovo doba godine je normalno da se divlje životinje nalaze blizu domova, jer su u potrazi za hranom. Poznavaoci kažu da lisica u poslednjim godinama ima više u lovištu, jer se obavlja vakcinacija proitv besnila, iz vazduha, i vrši se monitoring.

Obavestite nadležne

U poslednjih devet godina na tertoriji Stare Pazove nije zabeleženo besnilo kod lisica. Ipak, ukoliko i vi primetite lisice ili neke druge divlje životinje, prijavite slučaj Veterinarskoj inspekciji i predsedniku Mesne zajednice.

"On podnosi zahtev pokrajinskom Sekretarijatu za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a oni donose saglasnost da se životinja odstrani ili odstreli", objašnjava za RTV Stevan Vranić, upravnik lovišta Stara Pazova. Odstrel vrše lovačka udruženja, a životinje se, radi provere, nose na Veterinarski institut.

Foto: shrinkin'violet / Flickr


Izvori

RTV


Tagovi

Stevan Vranić Lisice Veterinarska inspekcija Divlje životinje Prijava Stara Pazova


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.