Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF
  • 31.05.2023. 12:00

Prilika za startape i samostalne inovatore iz Srbije, nagrada - 5.000 evra

Prijave za BASF Innovation Hub 2023 traju do 29. septembra, a jedini uslov za prijavu je da članovi startapa ili individualni inovatori budu stariji od 18 godina.

Foto: Depositphoto/HighwayStarz
  • 102
  • 37
  • 0

Svetska hemijska kompanija BASF i ove godine otvara prijave za veliko takmičenje u inovacijama, na koje se mogu prijaviti startapi i samostalni inovatori iz Srbije. Učešće je besplatno, a dostavljene ideje treba da ponude konkretna rešenja iz oblasti zelene i digitalne tranzicije. Teme u fokusu BASF Innovation Hub 2023 su čista tehnologija, cirkularna ekonomija i strategija "Od farme do viljuške", ističe se na zvaničnom sajtu.

"Svet startapa je uzbudljiv, jer nikada ne znate kakve se ideje kriju iza mladih ljudi koji od početka stvaraju nešto što može olakšati živote ili unaprediti potrebe čovečanstva. Upravo je samoodrživost ono što i inspiriše ovogodišnji Innovation Hub, jer je naša krovna tema - Envision 2050, u skladu sa našom vizijom da će 2050. godine Evropa postati prvi klimatski neutralan kontinent", izjavio je direktor kompanije BASF Simon Franko.

Nagrada je 5.000 evra

Prijave za BASF Innovation Hub 2023 traju do 29. septembra, a jedini uslov za prijavu je da članovi startapa ili individualni inovatori budu stariji od 18 godina. U okviru takmičenja za Adriatic regiju učestvuju Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Mađarska, odakle se za učešće na Grand Finalu biraju dvoje finalista, koji će dobiti još jednu priliku da svoje ideje predstave zajedno sa pobednicima 11 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope. Nagrada za pobedu u Grand Finalu je 5.000 evra.

Prijave su u toku (foto: BASF)

"Na nama je da pomognemo razvojno, ali i da podstičemo kulturu preduzetništva i samostalnost inovatora. BASF Innovation Hub, u formi takmičenja, predstavlja naš doprinos stvaranju prijateljske i konstruktivne konkurencije, koja će podstaći perspektivne inovatore da se još više trude i na taj način razvijaju rešenja koja će nas još brže odvesti u zeleniju i čistiju budućnost.", rekao je Franko.

Za više informacija o projektu, uslovima i načinu prijave posetite zvaničnu web stranicu www.join-innovationhub.com i oficijalni YouTube kanal https://www.youtube.com/@basfinnovationhub/streams.


Tagovi

BASF Startap Inovativne ideje Inovacije Simon Franko Nagrada Čista tehonologija Cirkularna ekonomija


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...