Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Gülspor
  • 23.08.2018. 20:00

Prodali 18 igrača da bi kupili 10 koza

"Potreban nam je stalan prihod, jer nam, kao nižoj ligi, ne pomaže Vlada, a nemamo ni sponzore", rekao je predsednik kluba.

Foto: CNN Türk
  • 527
  • 26
  • 0

Veliki novac se u fudbalu "vrti" samo u elitnim ligama. Male lige pune su klubova koji moraju da se snalaze. Zanimljiv način pronašli su Turci iz ekipe Gulspor (Gülspor), čiji je klub jedan od najstarijih u ovoj zemlji - osnovan je 1954. godine. Oni su prodala 18 mladih igrača da bi kupili 10 koza!

Razlog je jednostavan - žele da zarade dodatni novac za troškove tokom fudbalske sezone. Gulspor radi sa igračima od sedam do 19 godina, a transferi se obavljaju kada napune 17. Imaju rashode kada je u pitanju učestvovanje na takmičenjima, za različite starosne grupe, piše CNN Türk. Takođe, moraju da plate i boravak u hotelima, troškove puta. 

Gulspor
U Gulsporu treniraju dečaci od sedam do 19 godina

Kako je rekao predsednik kluba Kenan Bujukelbleb (Kenan Büyükleblebi, naslovna fotografija) koze će im osigurati priliv novca, a ujedno smatra da će rad sa životinjama pomoći igračima da izrastu u dobre ljude. "Potreban nam je stalan prihod, jer nam, kao nižoj ligi, ne pomaže Vlada, a nemamo ni sponzore", rekao je Kenan, a prenosi RT.

Klub je od prodaje zaradio 15.000 turskih lira (oko 2.600 dolara, odnosno više od 260.000 dinara). Plan im je da od mleka imaju profit od oko 5.000 lira. Nameravaju da šire stado, te da nakon šest godina imaju 140 koza. 


Tagovi

Koze Kenan Büyükleblebi Gülspor Turska Fudbal


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.